29 juni: Pesten op het werk. Hoe voorkom je dat?

Programma

Misstanden op de werkvloer: ongewenste omgangsvormen zoals discriminatie of (seksuele) intimidatie, misbruik van bevoegdheden of pesten. Meer dan een half miljoen medewerkers in Nederland geeft aan hier regelmatig last van te hebben of is zich ervan bewust dat het op hun werk voorkomt. Hoe zit het bij jouw organisatie?

Schrijf je direct in voor de workshop

Hoe ga je ermee om?
Jij bent (mede)verantwoordelijk voor het HR beleid & uitvoering binnen jouw organisatie. Je moet er dus ook voor zorgen dat alle medewerkers zich veilig voelen en dat de sfeer op de werkvloer goed is én blijft. Pesten hoort daar niet bij! Maar hoe krijg je dat goed in beeld? Wat doe je als je een signaal krijgt dat er gepest wordt door collega’s? Of je merkt zelf dat er pestgedrag ontstaat? Ga jij het gesprek aan of hoop je dat het vanzelf over gaat?

Vervelende gevolgen
Pestgedrag kan leiden tot meer ziekmeldingen of langdurig ziekteverzuim. Landelijk tot wel 4 miljoen extra verzuimdagen per jaar. Extra verzuim leidt tot hoge kosten voor je organisatie. En dan hebben we het nog niet over de psychische schade die een medewerker er aan over kan houden, of juridische gevolgen die kunnen ontstaan.

Voorkomen is beter!
Wat kun je doen om pestgedrag zoveel mogelijk te voorkomen? Hoe krijg je inzicht in het gedrag van je medewerkers en hoe creëer je een veilige omgeving waarin al je medewerkers zich uit durven spreken én elkaar durven aanspreken. Recht Direct, Goorts+Coppens en Thaeles hebben samen een workshop ontwikkeld waarmee we jou handvatten en inzichten geven om pesten op het werk te voorkomen. Daarnaast kijken we ook hoe je afspraken kunt maken over gedrag op de werkvloer en hoe je deze afspraken vastlegt. Zodat je later niet tegen problemen aanloopt.

Datum: Donderdag 29 juni 2017
Tijd: 15.00 uur – 18.00 uur
Waar: Kantoor Goorts + Coppens en Recht Direct in Helmond Schootense Dreef 31, 5708 HZ Helmond

Programma:
Loes Quik van Thaeles
Inzichten in pestgedrag op de werkvloer | handvatten om met pesten om te gaan | praktische tips | Voorbeelden uit de praktijk

Marlou Savelkoul van Recht Direct Een pestprotocol? | Hoe leg je afspraken goed vast?

Loes Quik Interactief programma om inzichten te krijgen

We sluiten af met een borrel

Heeft u vragen of wilt u graag meer informatie?
Neem dan even contact op met Loes Quik (loes.quik@thaeles.nl) of Yva Visscher (yva.visscher@thaeles.nl), beiden adviseurs van Thaeles.