Omroep Brabant

Voor Omroep Brabant is goed werkgeverschap een belangrijk uitgangspunt. Mede vanuit die gedachte biedt de omroep zijn medewerkers de mogelijkheid een traject te volgen gericht op loopbaancoaching. Met behulp van Thaeles zijn medewerkers aan het denken gezet en zijn ze nu meer dan voorheen in staat het heft in eigen hand te nemen.

Ron Brenkman is als manager HR & Finance nauw betrokken bij dit proces. Hij vertelt dat niet iedereen het idee van loopbaancoaching direct omarmde. “We moesten in het begin best wel wat weerstand wegnemen. Daarom hebben we medewerkers willekeurig uitgenodigd, in groepen met een bepaald aantal dienstjaren. We wilden namelijk niet de indruk wekken dat we mensen in een bepaalde richting wilden duwen. Op die manier kregen collega’s vertrouwen in het proces en creëerden we een gevoel van veiligheid.”

Eigen adviseur

Senior adviseur Loes Quik is vanuit Thaeles projectleider bij Omroep Brabant. “Wat zeker heeft geholpen is dat iedereen z’n eigen keuze kon maken als het ging om de adviseur die hem of haar tijdens het traject begeleidde. Want je gaat toch een diepgaand traject in en dan is de klik met je adviseur mede bepalend voor het succes.”

HR-adviseur Nienke Boltjes merkte dat de manier waarop het traject werd geïntroduceerd belangrijk was voor de acceptatie. “We hebben een aantal bijeenkomsten voor medewerkers georganiseerd, waar ook adviseurs van Thaeles bij aanwezig waren. Toen is de medewerkers duidelijk uitgelegd dat het zeker niet alleen bedoeld is voor medewerkers die problemen ervaren of die niet lekker in hun vel zitten. Dit is een cadeautje dat je werkgever je aanbiedt, dus maak er gebruik van!”

Voor de medewerkers die dat gedaan hebben is een maatwerktraject opgezet, legt Loes uit. “De drijfverenanalyse, waarmee je inzicht krijgt in je persoonlijkheid en je drijfveren, gevolgd door een reeks persoonlijkheidstesten, was voor iedere deelnemer het uitgangspunt. Vervolgens is een traject op maat opgesteld, toegespitst op de persoon zelf. Voor de een was dat een zogenoemde NEI-sessie, voor de ander een coach-wandeling of een talentensessie, en anderen hadden baat bij een training timemanagement.”

Opgeleverd

Het traject loopbaancoaching bij Omroep Brabant is bijna afgerond. Op de vraag wat het heeft opgeleverd, geeft Ron aan dat dit niet zo eenvoudig te bepalen is. “We hadden als doel de mobiliteit van onze medewerker te vergroten, zonder dat er concreet een aanleiding was. Maar vooral wilden we onze medewerkers aan het denken zetten over hun loopbaan. Dat kun je moeilijk meten. Toch is het goed dat het gebeurd is, want het zou vervelend zijn als mensen zich gebonden voelen aan een organisatie. Ik ben ervan overtuigd dat veel van onze medewerkers nu bewuster nadenken over hun loopbaan.”

Loes kan dat beamen. “Veel medewerkers zijn heel trots op de organisatie, met als valkuil dat ze té loyaal zijn en zich afhankelijk voelen van hun werkgever. Wij als coaches van Thaeles krijgen veel signalen dat mensen stappen hebben gezet. Ze komen meer voor zichzelf op en nemen meer dan voorheen hun verantwoordelijkheid. Mensen realiseren dat ze zelf aan het roer staan.”

Over de samenwerking zijn Ron en Nienke zeer te spreken. Ron: “Bij Thaeles gaat het om de mens, het is niet alleen maar een commercieel praatje. We verstaan elkaar heel erg goed. Thaeles heeft zich goed verdiept in onze organisatie en de branche.”

Nienke vult aan: “We hebben echt het gevoel dat ze zich in ons kunnen verplaatsen en dat we samen optrekken. Wat Thaeles typeert? Hun inlevingsvermogen, betrouwbaarheid en deskundigheid. Dat maakt Thaeles zo bijzonder.”

Over Omroep Brabant

Omroep Brabant is de regionale publieke omroep van de provincie Brabant. Er werken zo’n 200 mensen, van wie ongeveer 140 in vaste dienst. De omroep wil Brabanders verbinden met Brabant door een objectieve, betrouwbare en eigentijdse programmering.

Terug naar de nieuwsbrief van mei 2015