Nieuw! ESF-regeling Duurzame Inzetbaarheid 2015

Op 14 juli jl. heeft Minister Asscher van Sociale Zaken en werkgelegenheid de Tweede Kamer bericht over de ESF regeling Duurzame inzetbaarheid.  Er komt binnenkort ruim 22 miljoen euro extra beschikbaar voor ‘duurzame inzetbaarheid’ met als doel  meer mensen langer en productief aan het werk te houden. Dat kan bijvoorbeeld door medewerkers te helpen gezond te blijven of tijdig te laten omscholen. Deze subsidie was er al eerder en er werd succesvol gebruik van gemaakt. Nu geeft het ESF opnieuw de mogelijkheid te investeren in duurzame inzetbaarheid.

Organisaties met meer dan 2 medewerkers kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 een aanvraag indienen om mensen langer en productief aan het werk te houden. Er geldt een maximum van tienduizend euro subsidie per aanvrager, op voorwaarde dat de organisatie zelf de helft van het bedrag bijlegt. Vanaf 19 oktober worden aanvragen op volgorde van binnenkomst behandelt, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Reeds aangevangen projecten komen niet met terugwerkende kracht in aanmerking.

De ESF-subsidie kan worden aangewend voor het inschakelen van externe deskundigheid. De projecten moeten gericht zijn op één van de volgende thema’s:

  • Bedrijfs- of organisatiescan
  • Periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers
  • Gezond en veilig werken
  • Leercultuur voor werknemers
  • Aanpassen organisatie van het werk
  • Interne en externe mobiliteit
  • Flexibele werkcultuur
  • Arbeidstijdenmanagement

Ook de dienstverlening van Thaeles is subsidiabel in het kader van deze regeling Duurzame Inzetbaarheid. Benieuwd naar onze projecten in dit kader? Ondersteuning nodig bij inventarisatie van uw vraag en/of in orde maken van uw aanvraag? Zie www.thaeles.nl/onze-praktijk

Neem voor ondersteuning of de inzet van onze adviseurs contact op via info@thaeles.nl of 077-4650785.

Onze tip: Mogelijke belangstelling ESF, regel dan nu tijdig de registratie
https://www.agentschapszw.nl/subsidies/duurzame-inzetbaarheid-esf-2014-2020/aanvragen

Terug naar de nieuwsbrief van juli 2015