Meten is weten - Zicht op Duurzame Inzetbaarheid m.b.v. de BPR-toolbox

Organisaties die investeren in bevlogenheid, productiviteit en veerkracht van medewerkers realiseren meer omzet (45%), hogere productiviteit (36%), hogere betrokkenheid (39%) en minder verloop, zo blijkt uit onderzoek van onder meer Harvard Business School.

Duurzame inzetbaarheid en duurzaam presteren van organisaties en medewerkers is een actueel thema. Ook u als werkgever vraagt zich mogelijk wel eens af:

  • Hoe kan ik zorgen dat ik een aantrekkelijke werkgever blijf en hiermee mijn medewerkers kan binden en boeien?
  • Hoe kan ik mijn medewerkers gezond en productief houden, op een manier dat ze werken met plezier, nu en in de toekomst?
  • Hoe kan ik schadelast beperken door verzuim zoveel als mogelijk te voorkomen of bekorten?
  • Hoe kan ik bij mijn medewerkers stimuleren dat ze zelf de regie nemen over hun inzetbaarheid?

BPR Toolbox

Door antwoord te kunnen geven op genoemde vragen, krijgt u zicht op hoe uw organisatie er voor staat op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een instrument dat u hierbij kan helpen is de BPR-Toolbox van Eforis[1]. Dit is een beveiligde online omgeving die medewerkers en organisaties helpt bij het verbeteren van bevlogenheid, productiviteit en weerbaarheid tegen (lifestyle) risico’s in de werkomgeving.

Het startpunt is een medewerker onderzoek, de BPR-scan die ca. 15 minuten duurt. De Bevlogenheid, Productiviteit en (lifestyle)Risico worden met behulp van 29 HR-thema´s, zoals betrokkenheid, vertrouwen, motivatie, werkdruk, vitaliteit, efficiency, werkklimaat en werk-privébalans in kaart gebracht. Daarna krijgt de medewerker een op maat gesneden adviesrapport. Dit is een terugkoppeling over hoe het is gesteld met zijn duurzame inzetbaarheid.

​Bij het persoonlijk rapport ontvangt de medewerker een Top-5 van aanbevelingen en hulpmiddelen ter verbetering van zijn professionele en persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid tegen (lifestyle)risico’s. Met deze Top-5 kan de medewerker direct aan de slag via zijn eigen online omgeving: het persoonlijke dashboard. Hier staan zijn rapporten, aanbevelingen, tips & trucs en heeft hij toegang tot meer dan 90 hulpmiddelen en interventies (deels inbegrepen in abonnement’. Organisaties kunnen ook eigen dienstverleners op laten nemen en deze laten koppelen aan het persoonlijk advies. Dezelfde BPR-Scan genereert geanonimiseerde rapportages op team-, afdelings-, en/of organisatieniveau. Deze rapportages geven u inzicht en advies en vormen de onderlegger voor beleid op HR-thema’s die voor uw organisatie belangrijk zijn.

De standaardversie van de BPR-Toolbox kost € 25,– per medewerker per jaar. Hiermee kunnen alle medewerkers en de organisatie een jaar lang onbeperkt de BPR-Toolbox gebruiken.

Interesse

Heeft u interesse in genoemde BPR-toolbox en wilt u er graag meer van weten? Neem dan contact op met Thaeles en in een vrijblijvend gesprek kan één van onze adviseurs u meer informatie geven. Indien gewenst kan een demoversie worden aangevraagd, zodat u zelf kunt ervaren of de BPR-toolbox een bijdrage kan leveren aan uw organisatie. Mocht u gebruik maken van de BPR-toolbox dan helpt de adviseur van Thaeles u bij het interpreteren van de resultaten en het bepalen van vervolgstappen.

Voor meer informatie: Ingrid Linders, adviseur Thaeles, 06-14310264 of Thaeles algemeen, 077-4650785.

De BPR-Toolbox is als beste beoordeeld in het onderzoeksrapport ‘De markt van medewerker onderzoeken in kaart’.

[1] Voor meer informatie over andere instrumenten die kunnen worden ingezet en een vergelijking onderling zie: http://www.duurzaaminjewerk.nl/805_grootschalig-onderzoek-naar-instrumenten-duurzame-inzetbaarheid

Ga naar nieuwsbrief november 2015