Breinleren is hot!

Werken met breinleren

Het brein doet er toe en kennis over de hersenen is hot! Iedereen die actief is op gebied van beinvloeden, ontwikkelen en veranderen heeft veel aan de laatste wetenschappelijke inzichten over de werking van onze hersenen. De afgelopen jaren zijn er grote ontdekkingen gedaan op het gebied van de werking van het brein. Deze ontdekkingen zijn breed en direct toepasbaar in de werkpraktijk van leidinggevenden, HR adviseurs, docenten, trainers en helpen om het maximale uit het brein te halen. Een paar voorbeelden waarbij breinkennis kan helpen:

Als leidinggevende heeft u grote invloed op de mindset van uw medewerkers. Allereerst is het de manier waarop u feedback geeft, maar het is ook goed om te weten wat het effect is van spiegelneuronen die actief zijn bij uw medewerkers. Daarnaast is het als leidinggevende van belang uw eigen mindset te kennen; heeft u een groei of een fixed mindset? Het aanleren van groeimindset creëert motivatie, eigenaarschap en productiviteit binnen organisaties. En bent u als HR adviseur actief om ervoor te zorgen dat er binnen uw organisatie een klimaat ontstaat waarbij aandacht is voor het waarderen van potentieel, talenten en ervaring? Waardering zorgt bijvoorbeeld voor het vrijkomen van dopamine en deze stof zorgt voor een betere prestatie op cognitieve taken. Daarnaast is het voor trainers en docenten goed om te weten dat er een aantal breinprincipes is ontwikkeld die de effectiviteit van trainingen verhogen. In een tijd waarin opleidingsbudgetten onder druk staan helpt breinleren om programma’s te maken met een hogere Return-on-Investment.

Aanpak

Breinleren geeft inspiratie om uw eigen stijl van leidinggeven, adviseren, coachen of trainen onder de loep te nemen en u met de nieuwe inzichten uit breinleren te verrijken. We gaan met u in gesprek om te onderzoeken waar de behoeftes liggen en op basis hiervan maken we een training op maat. Ook zijn er mogelijkheden voor open inschrijving. In deze variant nemen leidinggevenden, adviseurs van verschillende organisaties deel aan de training waardoor kennis en vaardigheden kunnen worden uitgewisseld.

Al onze modules worden op een breinproof methode uitgevoerd. Dit betekent dat er veel variatie is in materiaal, werkvormen, kijken en ervaren. Deelnemers worden op diverse manieren geprikkeld en de kennis wordt zodanig aangereikt dat deze direct vertaalbaar is in de actualiteit van het werk. Ook integreert Thaeles onderdelen uit breinleren in haar leiderschapsprogramma’s of trainingen op gebieden als performancemanagement, verzuim en talentmanagement.

Meer informatie: Gertie Verreck