Uitdaging bij andere werkgever

De vraagstelling

Mijn werkgever vraagt ontslag aan i.v.m. een reorganisatie. Ik ga op zoek naar een andere baan en wil daarbij een juiste keuze maken voor wat ik kan en wil gaan doen.

Ons antwoord

De aanpak die we hierop ontwikkeld hebben bestond uit een loopbaantraject gevolgd door outplacement. Uit de intake bleek een sterke behoefte van de deelnemer om de balans op te maken en tot een verantwoorde keuze te komen voor de toekomst. Daarnaast was er sprake van een verminderde vitaliteit ten gevolge van een verminderde balans tussen werk en privé. Op basis van biografisch werken, persoonlijke analyse en coaching is gezocht naar de kracht van het profiel , sterke en minder sterke kanten, interesse en mogelijkheden voor de toekomst en balans tussen werk en privé. Het loopbaanplan dat daaruit volgde diende als leidraad voor een effectieve bewerking van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt waarbij bemiddeling en begeleiding centraal stonden.

Het resultaat

De kandidaat heeft in korte tijd zicht gekregen in de eigen drijfveren en wensen voor de toekomst m.b.t. functie-inhoud en mogelijkheden. Ook de marktbewerking heeft als resultaat opgeleverd dat de kandidaat nu elders in een beter passende functie vooruit kan. Een functie waarbij de balans privé en werk hersteld kon worden.