Van werk naar werk

Op het moment dat er sprake is van dreigend collectief ontslag voorziet een sociaal plan in veel gevallen in ondersteuning bij het vinden van ander werk. Wij geven dat vorm op basis van een "van werk naar werk" traject en organiseren dit op maat, per werkgever en passend bij de specifieke situatie. Onze kracht is om binnen de collectiviteit ook de betrokken medewerker individueel van de juiste en gewenste ondersteuning te voorzien.

Onze aanpak

Wij werken met een beproefde aanpak die medewerkers opvangt, praktisch ondersteunt en, via individuele begeleiding en training, voorziet van de juiste instrumenten om de stap naar nieuw werk zo goed mogelijk te maken. Begeleiding, training én bemiddeling zijn daarbij bouwstenen die per situatie worden vormgegeven.

Onze dienstverlening richting werkgever richt zich op het ontzorgen gedurende het proces waarbij de werkgever zijn rol zal oppakken t.a.v. ontslag en arbeidsovereenkomst en onze adviseurs zich richten op het perspectief voor medewerkers. In samenwerking met de werkgever wordt het project, van voorlichting tot realisatie, vorm gegeven.

Onze ervaring

Collectieve "van werk naar werk" trajecten en projecten richten wij in vanaf 15 medewerkers. Wij hebben daarnaast een ruime ervaring bij het inrichten van collectieve programma's tot 500 medewerkers. In die situaties werken we nauw samen met het bedrijf, OR en sociale partners om zo tot een succesvolle invulling te komen.

Onze ervaring met "van werk naar werk" hebben wij opgebouwd bij diverse grote reorganisaties in o.a. de farmacie, hightech industrie, semiconductorindustrie, maakindustrie, gezondheidszorg, logistiek, overheid en chemie.

Meer inspiratie?

Download leaflets