Werkplekonderzoek

Om verergering van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat te voorkomen en zo mogelijk klachten te verminderen, kan het zinvol zijn dat medewerkers voorlichting krijgen over de inrichting van de werkplek en een juiste werkhouding. Het ontbreken van een optimale werkplek kan namelijk een factor zijn die verzuim in de hand werkt.

Zicht op preventieve mogelijkheden

Onze arbeidsdeskundige past de kennis en ervaring toe om in deze vraagstelling zowel het bedrijf als de werknemers te voorzien van de mogelijkheden van werkplekverbetering.

Onze aanpak

Tijdens een individueel werkplekonderzoek wordt de werkplek, in combinatie met de werkzaamheden en functie van de medewerker, uitgebreid geïnventariseerd. Op die manier krijgt u beiden een beter inzicht in belastende of belemmerende aspecten op het werk die oorzaak kunnen zijn van gezondheidsklachten of een verminderd welzijn van de medewerker. Onze arbeidsdeskundige geeft uitleg over een optimale ergonomische inrichting van de werkplek en er volgen praktische instructies om op ergonomisch verantwoorde wijze het werk uit te voeren. Op deze manier kan uw medewerker prettig en gezond werken en kan mogelijke uitval worden voorkomen.

Download leaflet