Ontwikkeladvies, regie op je loopbaan

Ben je tevreden met je werk of denk je wel eens na over het volgen van een ander carrière pad? Misschien zit je wel op je plek, maar krijg je te maken met veranderingen in je werkomgeving. Kun je dan het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat je werk tegen die tijd nog wel?

En maakt dit werk je nog wel gelukkig? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je liever iets anders wilt doen? Waar ben je goed in? Misschien neemt je loopbaan een andere wending dan je ervan had voorgesteld tijdens je studie. Wat kun je dan doen om dit te beïnvloeden? Iedereen - van young professional tot doorgewinterde senior - staat weleens stil bij dergelijke loopbaanvragen.

NL leert door

Met ingang van 1 december a.s. kun je gebruik maken van een kosteloos ontwikkeladvies in het kader van het programma NL leert door. Je kunt dit los van je werksituatie en werkgever aanvragen als je 18 jaar en ouder bent. Het ontwikkeladvies helpt je antwoorden te krijgen op vragen die je hebt over je loopbaan en samen maken we een ontwikkelplan waarmee je aan de slag kunt.

Ons ontwikkeladvies

Na je aanmelding nemen we contact met je op, kijken wat je vraag is en plannen we de adviesgesprekken. Wat mag je daarbij van ons verwachten?

  • Arbeidsmarktscan, Competentie-/ en Interessetest: Dat is ons vertrekpunt, de basis van jouw ontwikkelplan n.a.v. jouw concrete hulpvraag.
  • Pyxida: Je krijgt gedurende 6 maanden 24/7 toegang tot ons loopbaanportaal Pyxida inclusief de grootste landelijke databank voor beroepen en opleidingen en vacaturetool.
  • Vaste adviseur: Je krijgt meerdere sesies (in totaal maximaal 4 uur) met je vaste adviseur om je vraag te beantwoorden. Dit kan zowel fysiek (op onze locatie) als online (via beeldbellen).
  • Persoonlijk ontwikkelplan: in het laatste gesprek maken we samen het ontwikkelplan waarmee het ontwikkeladvies kan worden afgerond.

De totale doorloop bedraagt vanaf dat moment tussen de 4 en 6 weken van aanvang tot afsluiten. Wij informeren na 4 weken naar de voortgang, omdat we graag willen weten of je met het ontwikkeladvies aan de gang bent gegaan. Onze manier van nazorg.

Geen kosten

Het ontwikkeladvies is een kosteloze verstrekking vanuit de regeling NL leert door. Wij verzorgen de aanvraag, het benodigde papierwerk en afwikkeling. Zelf heb je hier dus geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met je loopbaanadvies.

Uitvoering door adviseurs van Thaeles?

Bij een ontwikkeladvies laat je je natuurlijk ondersteunen door een ervaren/gecertificeerde loopbaanadviseur en een organisatie met expertise op dit gebied.

Thaeles is een ervaren en solide partner met meer dan 20 adviseurs. In de afgelopen 15 jaar mochten wij al veel mensen succesvol begeleiden bij veranderingen in hun werksituatie. Thaeles is lid van OVAL en adviseurs van Thaeles zijn lid van NOLOC, CMI of PsyNIP gecertificeerd.

Thaeles kan hier als regionale partner, met landelijke dekking, uitstekend in voorzien met:

  • een individuele persoonlijke aanpak door een vaste adviseur
  • een praktisch toepasbaar advies en gedegen resultaat
  • gevalideerde vragenlijsten en programma’s
  • dienstverlening dicht bij je woonplaats en in jouw regio of online via beeldbellen

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je bellen met 077-4650785 maar je kunt je ook aanmelden dan houden we je op de hoogte van het startmoment van de regeling.

Aanmelden

Helaas is aanmelden voor het ontwikkeladvies op dit moment niet meer mogelijk. Het totaal aantal aanvragen van 55.000 is bereikt. Wilt u gebruik maken van loopbaanadvies dan kunt u kijken of er via het A&O fonds van uw werkgever of via de CAO mogelijkheden zijn voor deze dienstverlening. Via NL leert door volgt indien van toepassing nieuwe informatie over het ontwikkeladvies en nieuwe aanvraagtermijnen.