Outplacement en van-Werk-naar-Werk

Snel nieuw en structureel perspectief voor medewerker(s)

Outplacement en van-Werk-naar-Werk-begeleiding worden vaak in één adem genoemd. De essentie is hetzelfde: professionele begeleiding van medewerkers – individueel of collectief - naar nieuw, passend werk buiten (en soms ook binnen) uw organisatie. Voor deze trajecten kunt een stevig beroep doen op Thaeles. Met onze intensieve en persoonlijke aanpak bestaande uit begeleiding, training/coaching en bemiddeling, boeken we snel, maar vooral ook structureel resultaat. Daarmee beperken we de impact voor alle partijen in termen van geld en imago.

Thaeles is bijzonder succesvol in het begeleiden van mensen naar nieuw werk. We geloven niet in een gestandaardiseerd stappenplan. Ons geheim? Een intensief, op maat gesneden proces en een stimulerende aanpak per unieke situatie. Natuurlijk hebben we aandacht voor het proces van afstand en afscheid nemen. Maar vanaf dag één richten we ons vooral op de toekomst. Bijvoorbeeld door de medewerker zicht te geven op talenten, drijfveren en ambities, op nieuwe mogelijkheden voor werk én door hem te begeleiden in het proces van vacatures zoeken en solliciteren. De medewerker voert zelf de regie, het gaat tenslotte om zijn volgende baan.

Veel voorkomende vragen op het gebied van outplacement en van-Werk-naar-Werk-begeleiding

  • Door veranderingen in de markt moeten we collectief afscheid nemen van een groep medewerkers. Hoe ziet zo'n traject er uit?
  • Ik zoek nieuw perspectief voor een medewerker omdat de ambitie niet meer past bij de koers van onze organisatie.
  • We moeten een medewerker ontslaan omdat we geen werk meer voor hem hebben. Hoe kunnen we deze laten ondersteunen?

Individueel outplacement

Elke deelnemer maakt een persoonlijk plan samen met een vaste coach. Onze aanpak garandeert de werknemer dat hij op ieder moment in het proces de aandacht krijgt die hij nodig heeft; onze inzet bestaat uit training, coaching, jobhunting en bemiddeling. Samen met opdrachtgever en werknemer spreken we een maximale looptijd af (variërend tussen 3 en 9 maanden). Het mag voor zich spreken dat we ernaar streven om binnen deze termijn de overstap naar werk te maken of de werkloosheidperiode zo kort mogelijk te houden.

Van-Werk-naar-Werk-begeleiding

Collectieve van-Werk-naar-Werk-trajecten richt Thaeles in vanaf 10 medewerkers. Collectiviteit staat niet synoniem voor eenheidsworst: binnen de gezamenlijkheid is voldoende ruimte om elke werknemer van de juiste en gewenste ondersteuning te voorzien op basis van training, coaching, jobhunting en bemiddeling.

In de afgelopen jaren hebben we ruime ervaring opgebouwd bij het inrichten en uitvoeren van collectieve outplacementprogramma’s tot 500 medewerkers. In dergelijke trajecten werken we nauw samen met de werkgever, de OR, sociale- en netwerk partners. 

Mobiliteitsbeleid

Mobiliteit staat synoniem aan ‘in beweging komen’. Hoewel mobiliteit vaak geassocieerd wordt met outplacement, gaat ’t veel verder. Sterker nog: een goed mobiliteitsbeleid kan outplacement op termijn voorkomen. Door medewerkers loopbaanmogelijkheden te bieden, door de employability te vergroten en door talenten optimaal te benutten, is de kans vele malen groter dat uw behoeften en die van individuele medewerkers blijven matchen. Wilt u weten wat Thaeles voor u kan betekenen op het gebied van mobiliteitsbeleid? Meer info? Duurzame inzetbaarheid.