Outplacement en van Werk naar Werk

Snel nieuw en structureel perspectief voor medewerker(s)

Outplacement en Van Werk naar Werk begeleiding. De essentie is hetzelfde: professionele begeleiding van medewerkers – individueel of collectief –  naar nieuw, passend werk buiten uw organisatie. Hierbij kunt u een stevig beroep doen op Thaeles. Met onze intensieve en persoonlijke aanpak (begeleiding, training/coaching en bemiddeling) zorgen we voor een structureel en bestendig resultaat. Daarmee beperken we de impact voor alle partijen in termen van schadelast en imago.

Thaeles is met een gemiddelde score van 85% bijzonder succesvol in het begeleiden van mensen naar nieuw werk. Bijvoorbeeld door goed zicht te geven op talenten, drijfveren en ambities. In te spelen op nieuwe mogelijkheden voor werk én door actief te begeleiden bij het zoeken van vacatures en sollicitaties. We geloven daarbij niet in een gestandaardiseerd stappenplan maarin een stimulerende aanpak per unieke situatie.

Ons geheim richting een goede structurele oplossing?

 • Inzet van een ervaren vaste adviseur en contactpersoon
 • Een intensief maatwerk traject, zowel fysiek als online
 • Gezamenlijke regie van medewerker en adviseur op proces en uitvoering
 • Gedegen aandacht voor het proces van baanverlies en afscheid nemen.
 • Vanaf dag één is er focus op nieuw perspectief en de toekomst
 • 24/7 toegang tot ons Loopbaanportaal Pyxida en bijbehorend gevalideerd instrumentarium 
 • 24/7 koppeling aan vacaturezoekmachine en vacaturemailservice
 • Nazorg bij ieder afgesloten traject

Wanneer inzetten van outplacement of van-Werk-naar-Werk-begeleiding?

 • Door veranderingen in de markt moeten we collectief afscheid nemen van een groep medewerkers. Hoe ziet zo'n traject er uit?
 • Ik zoek nieuw perspectief voor een medewerker omdat de ambitie niet meer past bij de koers van onze organisatie.
 • We moeten een medewerker ontslaan omdat we geen werk meer voor hem hebben. Hoe kunnen we deze laten ondersteunen?


Wil je meer over een succesvol outplacementtraject weten?
Lees dan het artikel "Het ga je goed!" in ons nieuwe magazine

Meer informatie?

Individueel outplacement

Stel uw medewerker moet het bedrijf verlaten en u wil hem/haar ondersteuning bieden bij het zoeken naar werk. Dan kan er gebruik worden gemaakt van outplacement dat onderdeel kan zijn van de afspraken met de medewerker.  Een gedegen traject dat ondersteuning biedt bij de overstap naar een nieuwe baan en vervolg van de loopbaan.

Om dat in gang te zetten maken we met iedere deelnemer, op basis van de kennismaking met een vaste coach, een persoonlijk plan. Onze aanpak garandeert dat de werknemer op ieder moment in het proces de aandacht krijgt die men nodig heeft. Onze inzet bestaat uit training, coaching, jobhunting en bemiddeling. Uiteraard is er toegang en gebruik van ons instrumentarium met o.a. 24/7 gebruik van het loopbaanportaal (Pyxida), assessments, beroepen- en opleidingen informatie, arbeidsmarktinformatie en vacaturezoekmachines. Op basis van het zoekprofiel worden actief onze netwerken ingezet en proberen we met de medewerker het  aantal mogelijkheden te vergroten.

Samen met opdrachtgever en medewerker spreken we een maximale looptijd af (gemiddeld variërend tussen 3 en 9 maanden). Het mag voor zich spreken dat we ernaar streven om binnen deze termijn de overstap naar werk te maken of, als het niet anders kan, de werkloosheidperiode zo kort mogelijk te houden.

Van Werk naar Werk

Collectieve van Werk naar Werk-trajecten richt Thaeles in vanaf ca. 5 medewerkers. Ons beproefde van Werk naar Werk concept biedt medewerkers die de organisatie moeten verlaten gedegen ondersteuning die bestaat uit begeleiding, bemiddeling (jobhunting), coaching en (sollicitatie)training. Alles met het doel om binnen een redelijke termijn een zo goed mogelijke nieuwe start met perspectief te maken.

Collectiviteit is bij Thaeles zeker geen eenheidsworst. Ieder VWNW project heeft zijn eigen kenmerken en ongeacht de omvang zijn we in staat om de persoonlijke begeleiding conform maatwerk vorm te geven. Daar waar nodig maken we gebruik van de kracht van het collectief zoals binnen trainingen en in de opbouw van de search en jobhunting met o.a. meet & greets met bedrijven met een omvangrijker vacature-aanbod.  Uiteraard gebruik maken van ons uitgebreide netwerk en contacten in de regio.

Op die manier hebben we in de afgelopen jaren een goed  track record opgebouwd in het succesvol inrichten en uitvoeren van collectieve van Werk naar Werk projecten tot ruim 500 medewerkers in meerdere sectoren variërend van maakindustrie, chemie en logistiek tot hightech industrie, zorg en zakelijke dienstverlening.

Mobiliteitsbeleid

Mobiliteit staat synoniem aan ‘in beweging komen’. Hoewel mobiliteit vaak geassocieerd wordt met outplacement, gaat ’t veel verder. Sterker nog: een goed mobiliteitsbeleid kan outplacement op termijn voorkomen. Door medewerkers loopbaanmogelijkheden te bieden, door de employability te vergroten en door talenten optimaal te benutten, is de kans vele malen groter dat uw behoeften en die van individuele medewerkers blijven matchen. Wilt u weten wat Thaeles voor u kan betekenen op het gebied van mobiliteitsbeleid? Meer info? Duurzame inzetbaarheid.

Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >
John Bottenberg

“Esther heeft me geholpen om door te zetten. Ook als het even tegenzat.”

John Bottenberg

Lees de casus >
Queeny Wong

“Het ontwikkeladvies heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken.”

Queeny Wong

Lees de casus >