Loopbaanadvies en persoonlijke ontwikkeling

Haal het beste uit jezelf 

Stel je wil een nieuwe stap maken in je loopbaan en bent benieuwd naar wat je allemaal in huis hebt en wat je daarmee kunt. Mogelijk zoek je in je huidige werk naar een verdere ontwikkeling of scholing. Of je hebt goed zicht op wat je kunt maar wil bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen. Allemaal prima aanleidingen om dan met een adviseur te bekijken hoe je dat gaat aanpakken. 

Jijzelf en je organisatie staan natuurlijk niet stil als het om verder ontwikkelen gaat. Voor jouzelf gaat ’t daarbij om wat je leuk vind, kennis, maar bovenal om het goed kunnen inzetten van competenties en vaardigheden. Thaeles heeft diverse programma's om de kwaliteiten en mogelijkheden van jou als medewerker in kaart te brengen én om er voor te zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen: van advies tot coaching en training. Aandacht voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling dient jou als werknemer maar ook je werkgever om te bekijken of de werkzaamheden nog steeds bij je passen. 

Meer lezen over onze werkwijze en aanpak; lees verder

Meer informatie?

Ontwikkeladvies

Ben je tevreden met je werk maar denk je wel eens na over het volgen van een ander carrièrepad? Misschien zit je wel op je plek, maar krijg je te maken met veranderingen in de werkomgeving of werkonzekerheid. Kun je het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Blijft je werk de komende jaren bestaan en maakt je werk je nog wel gelukkig? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je liever iets anders wilt doen? Waar bent je goed in?  Misschien neemt je loopbaan een andere wending dan je je ervan had voorgesteld. Wat kun je dan doen om dit te beïnvloeden? 

Iedereen - van young professional tot doorgewinterde senior - staat weleens stil bij dergelijke loopbaanvragen. Als het wat jouw betreft tijd is om de balans op te maken  dan is gebruik van een kort loopbaan- of ontwikkeladvies een goede eerste stap.  Een compact traject voorzien van kort onderzoek (o.a. drijfveren, interesses, competenties en arbeidsmarktkansen) en 3-4 gesprekken met een ervaren coach.

Op dit moment stimuleert de overheid gebruik van het ontwikkeladvies verder te lezen. in het kader van NL leert door. Ook binnen je eigen arbeidsvoorwaardenpakket, A&O fonds of CAO zien we dat het inzetten van een ontwikkeladvies steeds gebruikelijker is. Ben je Rijksambtenaar dan kun je momenteel gebruik maken van het Loopbaanadvies Rijksambtenaren via het A+O fonds Rijk. verder lezen

Loopbaanonderzoek

Zit je met een loopbaanvraag en moet er een nieuwe koersbepaling plaatsvinden dan maken wij gebruik van een omvangrijker traject. Een loopbaanonderzoek is met name geschikt voor het (preventief) bepalen van een toekomstige koers, volgende stap in de loopbaan, mogelijke beroepsmatige verandering en omscholing. 

Wij pakken deze vraag op middels een individueel traject van 6-8 bijeenkomsten met een ervaren loopbaanadviseur. Hierbij maken we gebruik van een omvangrijk instrumentarium van bestaande uit interview, gevalideerde tests en vragenlijsten, maar ook opdrachten op maat. We kijken daarbij uitgebreid naar jouw persoonlijkheid, drijfveren, interesses, competenties en vaardigheden. 

Met de adviseur vertaal je de bevindingen uit het onderzoek en vertaal je e.e.a. naar concrete en maakbare mogelijkheden. Op basis van de uitkomsten werken we gezamenlijk aan een loopbaanplan en geven we de aanzet om tot praktische uitvoeringvan dat plan te komen. 

Individuele coaching

Wellicht herkenbaar: op je werk willen ze je stimuleren om een aantal vaardigheden te verbeteren of om een nieuwe rol op te pakken. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan het invullen van een nieuwe (leidinggevende) rol, communicatie, assertiviteit, samenwerking of persoonlijke profilering. Kortom aanleidingen genoeg om te bekijken hoe je de vaardigheden eigen kunt maken en waar je houding kunt versterken of verbeteren.  

Dat vraagt volgens ons om een aanpak waarmee je morgen in de praktijk verder kunt. Het ontwikkelen van vaardigheden is natuurlijk prima te realiseren door het volgen van training en opleiding maar kan ook, en vaak effectiever, via coaching in een persoonlijk ontwikkeltraject. Dat is ook de manier waarop we persoonlijke ontwikkeling binnen Thaeles vorm geven, met coaching op maat.

Met de vraag en situatie als uitgangspunt werken we op basis van ca. 6-8 gesprekken samen aan de coachingsvraag. We gebruiken daarbij diverse methodieken en instrumenten om jouw vraag op maat te bedienen. Met maar één doel: praktische bagage verzamelen en nieuwe inzichten opdoen om werk nog leuker te maken of beter uit te voeren.

Omroep Brabant

“Thaeles levert maatwerk en kijkt heel nadrukkelijk naar wat het individu nodig heeft."

Omroep Brabant

Lees de casus >
Strabrecht College

"We hebben als organisatie grote stappen gezet. De kern is dat mensen meer regie nemen over hun loopbaan, zelf stappen zetten. Die ontwikkeling past helemaal in de huidige tijd." 

Strabrecht College

Lees de casus >