Loopbaanadvies

Haal het beste uit jezelf 

Stel je wil een nieuwe stap maken in je loopbaan en bent benieuwd naar wat je allemaal in huis hebt en wat je daarmee kunt. Mogelijk zoek je in je huidige werk naar een verdere ontwikkeling of scholing. Of je hebt goed zicht op wat je kunt maar wil bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen. Allemaal prima aanleidingen om dan met een adviseur te bekijken hoe je dat gaat aanpakken. 

Jijzelf en je organisatie staan natuurlijk niet stil als het om verder ontwikkelen gaat. Voor jouzelf gaat ’t daarbij om wat je leuk vind, kennis, maar bovenal om het goed kunnen inzetten van competenties en vaardigheden. Thaeles heeft diverse programma's om de kwaliteiten en mogelijkheden van jou als medewerker in kaart te brengen én om er voor te zorgen dat je het beste uit jezelf kunt halen: van advies tot coaching en training. Aandacht voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling dient jou als werknemer maar ook je werkgever om te bekijken of de werkzaamheden nog steeds bij je passen. 

Meer lezen over onze werkwijze en aanpak; lees verder

Meer informatie?

Ontwikkeladvies

Ben je tevreden met je werk maar denk je wel eens na over het volgen van een ander carrièrepad? Misschien zit je wel op je plek, maar krijg je te maken met veranderingen in de werkomgeving of werkonzekerheid. Kun je het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Blijft je werk de komende jaren bestaan en maakt je werk je nog wel gelukkig? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je liever iets anders wilt doen? Waar bent je goed in?  Misschien neemt je loopbaan een andere wending dan je je ervan had voorgesteld. Wat kun je dan doen om dit te beïnvloeden? 

Iedereen - van young professional tot doorgewinterde senior - staat weleens stil bij dergelijke loopbaanvragen. Als het wat jouw betreft tijd is om de balans op te maken  dan is gebruik van een kort loopbaan- of ontwikkeladvies een goede eerste stap.  Een compact traject voorzien van kort onderzoek (o.a. drijfveren, interesses, competenties en arbeidsmarktkansen) en 3-4 gesprekken met een ervaren coach.

Op dit moment stimuleert de overheid geregeld het gebruik van het ontwikkeladvies in het kader van het projectNL leert door. Ook binnen je eigen arbeidsvoorwaardenpakket, A&O fonds of CAO zien we dat het inzetten van een ontwikkeladvies steeds gebruikelijker is.

Daarom enkele tips:

Ben je Rijksambtenaar dan kun je momenteel gebruik maken van het Loopbaanadvies Rijksambtenaren via het A+O fonds Rijk. 

Ben je werkzaam bij een werkgever in Limburg dan kun je in overleg met je werkgever met ingang van 1 oktober 2021 gebruik maken van een ontwikkeladvies c.q. begeleiding. Het project Limburg Leert financiert de activiteit waarbij een bijdrage zal worden gevraaagd van je werkgever.

Loopbaanonderzoek

Zit je met een loopbaanvraag en moet er een nieuwe koersbepaling plaatsvinden dan maken wij gebruik van een omvangrijker traject. Een loopbaanonderzoek is met name geschikt voor het (preventief) bepalen van een toekomstige koers, volgende stap in de loopbaan, mogelijke beroepsmatige verandering en omscholing. 

Wij pakken deze vraag op middels een individueel traject van 6-8 bijeenkomsten met een ervaren loopbaanadviseur. Hierbij maken we gebruik van een omvangrijk instrumentarium van bestaande uit interview, gevalideerde tests en vragenlijsten, maar ook opdrachten op maat. We kijken daarbij uitgebreid naar jouw persoonlijkheid, drijfveren, interesses, competenties en vaardigheden. 

Met de adviseur vertaal je de bevindingen uit het onderzoek en naar concrete en maakbare mogelijkheden. Op basis van de uitkomsten werken we gezamenlijk aan een loopbaanplan en geven we de eerste aanzet om tot praktische uitvoering van dat plan te komen. 

Loopbaan coaching

Wellicht ben je niet zeker of je op de juiste plek zit in de organisatie, ben je op zoek naar meer uitdaging of zoek je een nieuwe baan maar weet je niet waar te beginnen. De loopbaancoach kan je op die momenten ondersteunen bij het onderzoeken en inventariseren van je mogelijkheden, het bepalen van je toekomstige koers en samen met jou een plan ontwikkelen om dit te gaan bereiken. Onze loopbaancoaching voorziet je bovendien van mogelijk nieuwe vaardigheden om dit doel ook te gaan bereiken en gaat hier met jou op aan de slag. 

Loopbaancoaching is een individueel ontwikkelingsproces waarbij je samen werkt met een ervaren loopbaancoach. Onze coaches zijn gespecialiseerd in loopbaancoaching gericht op heroriëntatie van werk, functie of studie. Met behulp van gesprekken, bijbehorende opdrachten en diverse coachtechnieken wordt gewerkt aan de door jou gewenste duurzame verandering in je loopbaan. 

Preventieve coaching bij EP:Tummers

“Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek”

Preventieve coaching bij EP:Tummers

Lees de casus >
Hoera Kindercentra

“Het assessment gaf ons een nog realistischer beeld van wat onze medewerkers kunnen en vooral willen. Een mooi uitgangspunt voor een organisatie die haar medewerkers ruimte en mogelijkheden wil bieden.”

Hoera Kindercentra

Lees de casus >
Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >