Re-integratie en tweede spoor

Als je gezondheid iets anders vraagt

Het kan iedereen overkomen: de gezondheid dwingt je om je werkzaamheden duurzaam aan te passen of om om te kijken naar ander werk. Voor medewerkers in het tweede ziektewet jaar een herkenbaar beeld wanneer je te maken krijgt met inzet van re-integratie Tweede Spoor. Logisch dat je dan vragen hebt over ervaring, omgaan met je beperkingen en neiuwe mogelijkheden. Wat kan ik, waar liggen mogelijkheden en hoe pak ik dat aan?

Vanuit onze achtergrond en professie begeleiden we jaarlijks werknemers uit diverse organisaties met verzuim en blijvende beperkingen als aanleiding, gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. Dit vraagt een intensief traject dat samen met jou en je werkgever wordt vormgegeven.

Meer over onze werkwijze en aanpak, lees verder

Meer informatie?

Re-integratiebegeleiding tweede spoor

Stel je kunt vanwege de gezondheid en beperkingen je huidige baan niet meer uitoefenen. Bovendien zijn er bij je werkgever geen mogelijkheden voor een andere baan? Dan is je werkgever verplicht om een re-integratietraject 2de spoor op te starten waarbij je als werknemer wordt begeleid naar nieuw, passend werk. Voor deze situatie hebben we binnen Thaeles re-integratiebegeleiding 2de spoor ontwikkeld. Dit is een intensief coachingstraject van enkele maanden tot 12 maanden waarbij we samen met jou op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden.

Binnen onze aanpak is uitteraard aandacht voor het acceptatieproces van de huidige situatie. Met jou gaan we onderzoeken waar je kwaliteiten, interesses en drijfveren liggen en proberen zo een plan richting nieuw werk te ontwikkelen. Scholing, stage en detachering kunnen daar een onderdeel van uit maken.  

Omdat je wellicht langere tijd niet op zoek bent geweest naar werk zorgen we voor goed materiaal (zoals CV, brieven etc.) ,goede training en coaching  zodat het solliciteren je gemakkelijker af zal gaan. We ondersteunen dat verder door samen op zoek te gaan naar passende vacatures en bemiddeling.

Kortom een zeer volledig pakkket waarmee je jouw deel binnen spoor 2 goed en "UWV- proof" vorm kunt geven

Werkfit en naar werk

Ben je werkzoekende met een uitkering dan kun je via het UWV en je contactpersoon bij het UWV extra ondersteuning aanvragen. Wij leveren deze dienstverlening vanuit het inkoopkader UWV.

De dienstverlening "Werkfit maken" ondersteunt je op het moment dat je nog kunt werken en biedt ondersteuning om geschikt te worden voor werk of het volgen van een noodzakelijke opleiding. Maak je gebruik van de dienstverlening "Naar werk" dan kun je weer werken en is de activiteit gericht op plaatsing in een neiuwe baan of het starten van een eigen bedrijf. 

In beide situaties start je na een kennismakingsgesprek met een individueel traject onder begeleiding van een vaste coach/adviseur. Je gaat samen aan de slag om het beoogde doel te bereiken, voorzien van een heldere aanpak en frequent contact.

Preventieve coaching bij EP:Tummers

“Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek”

Preventieve coaching bij EP:Tummers

Lees de casus >
Hoera Kindercentra

“Het assessment gaf ons een nog realistischer beeld van wat onze medewerkers kunnen en vooral willen. Een mooi uitgangspunt voor een organisatie die haar medewerkers ruimte en mogelijkheden wil bieden.”

Hoera Kindercentra

Lees de casus >
Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >