Duurzame inzetbaarheid

Investeren in vitaliteit, werkvermogen en employability van medewerkers loont

Duurzame inzetbaarheid en employability zijn sleutelwoorden geworden. Dat is ook niet zo gek, het zijn hot topics in HR-land. We moeten met z’n allen langer werken, de bevolking vergrijst, zekerheden vervagen (wie haalt nog een vijfentwintigjarig jubileum?) en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Duurzame inzetbaarheid klinkt heel ingewikkeld, maar in essentie is het de mate waarin werknemers werk kunnen uitoefenen nu en in de toekomst, in de huidige of een andere functie, binnen of buiten uw organisatie. Dan komt ’t aan op drie componenten: werkgeluk, gezondheid en ontwikkeling.

Duurzame inzetbaarheid is geen project, een HR-feestje is het evenmin. Duurzame inzetbaarheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Er is immers een gezamenlijk belang. Daarom vraagt het om een totaaloplossing: een sterke visie, een stevig beleid en een praktische vertaling op onderwerpen als leren & ontwikkelen, gezondheid & vitaliteit, betrokkenheid & werkplezier. Geen dikke plannen, maar concrete en doordachte acties. De adviseurs van Thaeles transformeren duurzame inzetbaarheid van mooie slogan naar een toepasbare werkelijkheid. 

Onze aanpak:

  • inzet van ervaren adviseurs duurzame inzetbaarheid
  • gedegen analyse van de huidige en gewenste situatie
  • maatwerkprogramma per organisatie
  • toegespitste interventies gericht op leidinggevenden en medewerkers

 

Veel voorkomende vragen op het gebied van duurzame inzetbaarheid

  • Hoe kan ik handen en voeten geven aan het thema duurzame inzetbaarheid?
  • Welke rol kunnen leidinggevenden vervullen in het kader van duurzame inzetbaarheid? En hoe zorgen we ervoor dat zij die rol ook nemen?
  • We hebben een grote populatie oudere medewerkers. Hoe zorgen we ervoor dat zij ook de komende jaren nog succesvol en met plezier bij ons blijven werken?
  • Onze medewerkers zijn niet zo bezig met hun eigen ontwikkeling. Hoe zorgen we dat ze regie nemen over hun eigen inzetbaarheid?


Meer lezen over de impact van Corona op verzuim? 
Lees dan het artikel 'De impact van Corona op verzuim' in ons nieuwe magazine