Ontwikkeladvies stimuleren

Als werkgever is er een mooie rol weggelegd om de ontwikkeling van medewerkers te stimuleren. Dat is goed voor de ontwikkeling van je eigen bedrijf en die van je medewerkers.

Je kent de volgende situaties vast wel uit je eigen praktijk. Je medewerker is tevreden met het werk maar denk wel eens na over het volgen van een opleiding ofander carrière pad? Misschien zit de medewerker wel op de juiste plek, maar krijgt deze te maken met veranderingen in de werkomgeving. Kan je medewerker dan het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Blijft het werk in de komende periode nog wel bestaan? En maakt dit werk je medewerker nog wel gelukkig? Wat zijn de mogelijkheden wanneer je medewerker liever iets anders wil doen?  Wat kun je dan als werkgever doen om de ontwikkeling verder te stimuleren?

NL leert door

Met ingang van 1 december a.s. is het ontwikkeladvies weer beschikbaar. Natuurlijk kun je ook als werkgever je werknemers attenderen en gebruik laten maken van een kosteloos ontwikkeladvies in het kader van het programma NL leert door. De medewerker kan los van de werksituatie het ontwikkeladvies zelf aanvragen. Met behulp van een ervaren loopbaanadviseur maken we de balans op en zorgen voor een ontwikkeladvies en plan waarmee de medewerker aan de slag kan.

Ons ontwikkeladvies

Nadat de medewerker zich heeft aangemeld, nemen we contact op, bespreken we de hulpvraag, plannen we de gesprekken en gaan we van start. Wat mag je daarin verwachten:

  • Arbeidsmarktscan, Competentie-/ en Interessetest: Dat is ons vertrekpunt, de basis van het ontwikkelplan n.a.v. de concrete hulpvraag.
  • Pyxida: De medewerker krijgt gedurende 6 maanden 24/7 toegang tot ons loopbaanportaal Pyxida inclusief de grootste landelijke databank voor beroepen en opleidingen en vacaturetool.
  • Vaste adviseur: De medewerker krijgt meerdere sessies ( in totaal maximaal 4 uur) met een vaste adviseur om de vraag te beantwoorden. Dit kan zowel fysiek (op onze locatie) als online (via beeldbellen).
  • Persoonlijk ontwikkelplan: in het laatste gesprek maken we samen het ontwikkelplan waarmee het ontwikkeladvies kan worden afgerond.
  • Volledige administratieve afhandeling: Wij nemen die zorg uit handen en zorgen voor de administratieve afhandeling.

De totale doorloop bedraagt vanaf dat moment tussen de 4 en 6 weken van aanvang tot afsluiten. Wij informeren na 4 weken naar de voortgang, omdat we graag willen weten of de medewerker met het ontwikkeladvies aan de gang is gegaan. Onze manier van nazorg.

Om je medewerkers te informeren hebben we een handig leaflet gemaakt die we voor jouw bedrijf kunnen aanbieden om te gebruiken. Via onderstaande aanmelding kun je die aanvragen.

Geen kosten

Het ontwikkeladvies is een kosteloze verstrekking vanuit de overheid t.w.v. € 700,=. Thaeles verzorgt de aanvraag, het benodigde papierwerk en afwikkeling. Zelf heb je hier als werkgever dus geen omkijken naar en kun je vooral bezig zijn met je bedrijf. Waar je als bedrijf wel rekening mee moet houden is de tijd die de medewerker nodig heeft voor de twee tot drie gesprekken met onze adviseur.

Gaat de gedachte uit naar een uitgebreider loopbaanonderzoek of ontwikkelassessment informeer dan naar onze mogelijkheden.

Uitvoering door adviseurs van Thaeles?

Bij een ontwikkeladvies laat je de medewerkers natuurlijk ondersteunen door een ervaren/gecertificeerde  loopbaanadviseur en een organisatie met expertise op dit gebied.

Thaeles is een ervaren en solide partner met meer dan 20 adviseurs. In de afgelopen 15 jaar mochten wij al veel mensen succesvol begeleiden bij veranderingen in hun werksituatie. Thaeles is lid van OVAL en adviseurs van Thaeles zijn lid van NOLOC, CMI of PsyNIP gecertificeerd.

Thaeles kan hier als regionale partner, met landelijke dekking, uitstekend in voorzien met:

  • een individuele persoonlijke aanpak door een vaste adviseur
  • een praktisch toepasbaar advies en gedegen resultaat
  • gevalideerde vragenlijsten en programma’s
  • dienstverlening dicht bij je woonplaats en in de regio of online via beeldbellen

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je bellen met 077-4650785 en vraag daarbij naar Yvonne Sanders. Je kunt je hieronder ook aanmelden dan houden we je op de hoogte van het startmoment van de regeling.

Aanmelden

Helaas is aanmelden voor het ontwikkeladvies op dit moment niet meer mogelijk. Het totaal aantal aanvragen van 55.000 is bereikt. Via NL leert door volgt indien van toepassing nieuwe informatie over het ontwikkeladvies en nieuwe aanvraagtermijnen.

Wilt u uw medewerkers gebruik laten maken van loopbaanadvies dan kunt u kijken of er via het A&O fonds of via de CAO mogelijkheden zijn voor deze dienstverlening. Wij wijzen u graag ook nog op de mogelijkheden via de SLIM-regeling. Uiteraard kunnen wij de dienstverlening ook regulier aanbieden.