“Esther heeft me geholpen om door te zetten. Ook als het even tegenzat.”

John Bottenberg

Vol zelfvertrouwen weer aan het werk. John Bottenberg vond dankzij Thaeles een nieuwe baan.

Toen John Bottenberg hoorde dat zijn werkgever moest reorganiseren en hij boventallig was, zakte de moed hem in de schoenen. “Ik werkte op twee maanden na dertig jaar bij dezelfde werkgever en ben dus ook niet meer de jongste. Een computer is niet aan mij besteed en voor woon-werkverkeer maak ik gebruik van een fiets. Dat ik ooit nog aan het werk zou komen, had ik niet durven te dromen. Natuurlijk lonkte even de vrijheid: lekker vissen. Prima voor de vrije tijd. Maar thuiszitten, daar wordt geen mens vrolijk van. Ik wilde dus dolgraag weer aan het werk.”

John kreeg een van werk-naar-werk-traject aangeboden en maakte zo kennis met Esther Timmermans van Thaeles. Voor onze eerste afspraak moest ik op mijn scooter van Bergen naar Malden. Best een reis. Maar gelukkig konden vervolgafspraken telefonisch plaatsvinden. Dat waren echt heel fijne gesprekken. Esther heeft me geholpen om vacatures te vinden en vooral ook weer positief te denken, zelfvertrouwen te krijgen en door te zetten. Ook als het even tegenzat. Ik sprak met werkgevers waarvan ik dacht: ‘dit zou wel eens goed kunnen uitpakken’. Maar vervolgens hoorde ik niks meer.”

En toen gebeurde het onverwachte: John kon aan de slag bij Buitelaar, een bedrijf – in Bergen – dat houtconstructies maakt. “Weet je wat grappig is?”, vervolgt John. “Buitelaar ligt maar 100 meter van mijn vorige werkgever vandaan. Ik kan weer gewoon met mijn fiets naar het werk. Heerlijk! Ik ben vooral heel trots dat ’t me – op mijn leeftijd - gelukt is om weer werk te vinden. Ik hoop dat dit andere mensen, die in hetzelfde schuitje zitten, ook vertrouwen geeft.

Andere interessante cases

Preventieve coaching bij EP:Tummers

“Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek”

Preventieve coaching bij EP:Tummers

Lees de casus >
Hoera Kindercentra

“Het assessment gaf ons een nog realistischer beeld van wat onze medewerkers kunnen en vooral willen. Een mooi uitgangspunt voor een organisatie die haar medewerkers ruimte en mogelijkheden wil bieden.”

Hoera Kindercentra

Lees de casus >
Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >