“Thaeles is betrokken, zonder geitenwollensokken-gedoe.”

Munckhof Groep

Wilma Peeters - Hoofd Personeel & Organisatie

Munckhof Groep is – met 90 jaar ervaring – expert op het gebied van personenvervoer en reizen. Het bedrijf telt 1500 medewerkers die overal in Nederland en daarbuiten werken. Het hoofdkantoor is gezeteld in het Limburgse Horst. Voor onder andere persoonlijke ontwikkelingstrajecten (coaching) en teamontwikkelingstrajecten werkt Munckhof Groep al meer dan vier jaar samen met Thaeles.

Wilma Peeters, Hoofd Personeel en Organisatie, werkte pas net bij Munckhof Groep toen ze voor een leidinggevende van het bedrijf een coach zocht. “Thaeles kende ik uit een ‘vorig leven’. Zeker als het op coaching aankomt, is het bedrijf waarmee ik zakendoe niet doorslaggevend. Dat is de persoon, de coach. Er moet een klik zijn; het is belangrijk dat we elkaar begrijpen en hetzelfde doel voor ogen hebben. Wat me enorm aanspreekt aan de aanpak van de coach in kwestie (en die aanpak zit in het DNA van Thaeles heb ik inmiddels geleerd), is de juiste balans tussen betrokkenheid en zakelijkheid. Bij coachingstrajecten kom je vaak geitenwollensokkentypes tegen. Daar heb ik helemaal niks mee.”

Scepsis

Het genoemde coachingstraject bleek de opstap naar een intensievere samenwerking. Wilma schakelde Thaeles de afgelopen jaren in voor verschillende teamontwikkelingstrajecten, voor zowel het management als het uitvoerend kader. En ook haar eigen afdeling - de HR afdeling - volgde zo’n traject. “De aanleidingen voor zo’n traject zijn heel divers. In een specifieke situatie was het vertrek van een leidinggevende reden om het team weer nader tot elkaar te brengen. In een ander geval wilden we de prestaties van het team Business Travel verbeteren. Vooraf is er altijd scepsis, maar – en dat is mede te danken aan de aanpak van Thaeles – gedurende zo’n sessie slaat scepsis om in enthousiasme. Zeker de kleurenanalyse is een eye opener. Als collega’s elkaar beter leren kennen, als ze snappen waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt, als ze elkaars sterktes en zwaktes ontdekken en leren respecteren, dan ontstaat er een heel nieuwe dynamiek.”

Vreemde ogen dwingen

Ondanks het feit dat de afdeling P&O van Munckhof Groep ook zelf ontwikkelingstrajecten binnen het bedrijf kan begeleiden, geeft Wilma de voorkeur aan expertise van buitenaf. “Het is een keuze voor professionaliteit en autoriteit. Hoe je het ook wendt of keert, vreemde ogen dwingen. En na zo’n traject met Thaeles pakken wij als afdeling, samen met alle betrokken partijen binnen onze organisatie de handschoen op om het geleerde ook te borgen.”

Over de reden waarom Wilma graag met Thaeles werkt, is ze glashelder: “De eerdergenoemde balans tussen betrokkenheid en zakelijkheid, het kénnen en begrijpen van Munckhof Groep als organisatie, het brede palet aan dienstverlening en de persoonlijke klik met adviseurs. Ik heb het gevoel dat onze bedrijfsculturen heel dicht bij elkaar liggen. Daarom begrijpen we elkaar zo goed. Oh ja, en Thaeles organiseert regelmatig heel interessante workshops en kennissessies. Daar steek je echt wat van op.”  

Andere interessante cases

Munckhof Groep

“Thaeles is betrokken, zonder geitenwollensokken-gedoe.”

Munckhof Groep

Lees de casus >
Sint Maartenskliniek

“Thaeles gaat sterk uit van de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers. Niet pamperen, iemand direct in de actiemodus zetten.”

Sint Maartenskliniek

Lees de casus >
MeatStreet

“We zijn gaan inzien dat we soms beter €1000,- aan preventie kunnen uitgeven dan dat ook maar één medewerker een week ziek is.”

MeatStreet

Lees de casus >