Vertrouwenspersoon

Ongewenst gedrag op de werkvloer, u kunt er de ogen niet voor sluiten. Uw medewerkers hebben recht op een (sociaal) veilige en integere werkomgeving. Als organisatie doet u er goed aan een externe en onafhankelijke vertrouwenspersoon aan te stellen.

Medewerkers kunnen bij een vertrouwenspersoon terecht als zij worden geconfronteerd met situaties waarin zij ongewenst gedrag ervaren, zoals pesten, discriminatie (seksuele) intimidatie of getuige zijn van integriteitskwesties. 

De vertrouwenspersoon heeft als taak het opvangen, begeleiden en adviseren van melders. Het voorlichten, informeren en inspireren van de organisatie en het gevraagd en ongevraagd adviseren van bestuur en management. Zij bieden een luisterend oor en begeleiden wanneer er sprake is van grensoverschrijdend gedrag. En dragen daarmee bij aan een sociaal veilige en integere organisatie.

Thaeles heeft de beschikking over vijf LVV/LVSC gecertificeerde vertrouwenspersonen die hiervoor inzetbaar zijn. Voor meer informatie 077-4650785 of rechtreeks bij onze vertrouwenspersonen Hélène van Boxmeer, Carine van Son, Jacques NielingJean-Paul Westheim en Loes Quik.

Wilt u hier meer over weten? Klik hier voor de informatieleaflet (PDF). 

Meer informatie?

Preventieve coaching bij EP:Tummers

“Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek”

Preventieve coaching bij EP:Tummers

Lees de casus >
Hoera Kindercentra

“Het assessment gaf ons een nog realistischer beeld van wat onze medewerkers kunnen en vooral willen. Een mooi uitgangspunt voor een organisatie die haar medewerkers ruimte en mogelijkheden wil bieden.”

Hoera Kindercentra

Lees de casus >
Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >