Medewerkers en mantelzorgers: pre of probleem?

Datum:   27-09-2018
Locatie:   Steunpunt Mantelzorg Verlicht, Clausplein 10 in Eindhoven

1 op de 5 werknemers combineert een baan met mantelzorg: de zorg voor een familielid of naaste. Ontzettend nobel, maar vaak ook ontzettend zwaar. Niet voor niets voelt de helft van alle mantelzorgers zich (weleens of structureel) overbelast. Nu kunt u als werkgever denken ‘Dat is niet mijn pakkie an’, maar zo werkt ’t in de praktijk natuurlijk niet. Want wat als een werknemer als gevolg van overbelasting uitvalt? Maar heeft u ook al eens nagedacht over de voordelen, bijvoorbeeld vanuit MvO-perspectief? En welke voor uw organisatie waardevolle competenties brengt een mantelzorgende medewerker mee?

Op 27 september organiseert Thaeles in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Verlicht een interactieve workshop voor werkgevers over mantelzorg. Of, nog specifieker, over werkgeverschap en mantelzorg. Tijdens deze workshop passeren verschillende vragen de revue. Wat kunt u als werkgever doen om een medewerker te ondersteunen in zijn rol als mantelzorger? En wat bent u überhaupt verplicht? Hoe kunt u voorkomen dat een medewerker uitvalt? En welke regelingen zijn er voor u als werkgever en voor uw medewerkers? Hoe wordt u een mantelzorgvriendelijke werkgever en versterkt u daarmee uw employer brand? Uiteraard is er ook volop ruimte om vragen te stellen.

Waar en wanneer?

Donderdag 27 september
Van 16.00 tot 18.00 uur (inloop vanaf 15.45)
Steunpunt Mantelzorg Verlicht, Clausplein 10 in Eindhoven

Het Steunpunt Mantelzorg Verlicht is gevestigd in de Witte Dame in Eindhoven. Ingang via het gebouw van de GGD Brabant Zuidoost aan de Willemstraat.

Aanmelden

Voornaam
Achternaam
Bedrijf
Telefoon
E-mailadres
Aantal personen