Preventiecoach

Investeren in veerkracht

Met inzet van preventief coachen streven we ernaar verzuim te voorkomen, vooral in situaties waarin een dreigende burn-out of overmatige stress een rol speelt. Preventief coachen is niet alleen gericht op het voorkomen van uitval, maar ook op het verbeteren van het algehele welzijn en het bieden van inzicht in drijfveren en eventuele belemmeringen. Samen gaan we op zoek naar manieren om veranderingen aan te brengen, zodat je veerkracht vergroot wordt en verminderd werkplezier en toekomstige uitval voorkomen kunnen worden.

Aanleidingen

  • Op zoek zijn naar een betere werk-privé balans.
  • Moeite hebben met nee-zeggen en weerbaarder moeten worden.
  • Regelmatig korte momenten verzuimen.
  • Hulp nodig hebben bij een efficiënte werkplanning en moeite hebben met het afronden van taken.
  • Niet lekker in je vel zitten.
  • Werk en mantelzorg moeten combineren.
  • Steeds minder goed functioneren.


Aanpak

Preventief coachen start met een korte intake om de vraag en coachdoelen goed vast te stellen en kennis te maken. Desgewenst kan dit met de leidinggevende erbij. Op basis daarvan maken we een plan en bepalen we het aantal bijeenkomsten, meestal 6-8 over een periode van 3 maanden. We ronden af met een evaluatiegesprek, meestal samen met de werkgever, zodat de koppeling met de praktijk daarna goed is geborgd.

Heb je behoefte aan meer informatie of denk je dat inzet van een preventiecoach voor jou of een medewerker van je zinvol is? Stuur ons dan mailtje, bel ons of vul het onderstaande contactformulier in. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Preventiecoach


Kom in contact

Heb je een vraag of wil je graag een specifieke situatie bespreken met een van onze mensen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.