25.05.2018

Nieuwe openstelling ESF-regeling duurzame inzetbaarheid

In juni is het mogelijk om nieuwe subsidie-aanvragen in te dienen voor de ESF-regeling duurzame inzetbaarheid.

Heeft u als werkgever plannen om te starten met een project ter verbetering van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers? Dan is het de moeite waard om even dit artikel te lezen. Dankzij de ESF-regeling kunt u namelijk tot 50% van de projectkosten, met een maximum van € 12.500,- laten subsidiëren. Zo wordt werk maken van duurzame inzetbaarheid wel heel aantrekkelijk.

 

Investeren in vitaliteit, werkvermogen en employability van medewerkers loont

Duurzame inzetbaarheid en employability zijn sleutelwoorden geworden. Dat is ook niet zo gek, het zijn hot topics in HR-land. We moeten met z’n allen langer werken, de bevolking vergrijst, zekerheden vervagen (wie haalt nog een vijfentwintigjarig jubileum?) en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Duurzame inzetbaarheid klinkt heel ingewikkeld, maar in essentie is het de mate waarin werknemers werk kunnen uitoefenen nu en in de toekomst, in de huidige of een andere functie, binnen of buiten uw organisatie.

De adviseurs van Thaeles transformeren duurzame inzetbaarheid van mooie slogan naar een toepasbare werkelijkheid. Meer informatie over onze visie op duurzame inzetbaarheid en onze diensten.

 

Welke projecten komen in aanmerking?

Projecten die in aanmerking willen komen voor deze subsidieregeling, moeten gericht zijn op een of meerdere van de volgende thema’s:

 • het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;
 • het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;
 • het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap;
 • of het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

 

Een project heeft tot doel de bevordering van duurzame inzetbaarheid van werkenden door:

 • het verkrijgen van advies met een implementatieplan;
 • of het verkrijgen van begeleiding bij de implementatie van een advies, waaronder het in dialoog met de werkenden aanpassen van de organisatie van het werk.

 

Voorwaarden & proces

 • Werkgevers met minimaal 2 werknemers komen voor deze subsidieregeling in aanmerking.
 • Het project waarvoor u de subsidie aanvraagt mag maximaal 12 maanden duren. De looptijd start na dagtekening van de subsidieverlening en eindigt 12 maanden daarna.
 • Om aan te tonen dat werknemers actief en aantoonbaar betrokken worden bij het project dient in het advies of eindverslag te worden opgenomen hoe het personeel betrokken is geweest.
 • Alleen de directe kosten van adviseurs zijn subsidiabel. Bijkomende kosten (reis- en verblijf, BTW) zijn niet subsidiabel.
 • U kunt zelf een adviseur kiezen, maar de deskundigheid van de adviseur moet u wel kunnen aantonen. Thaeles voldoet aan alle voorwaarden die het Ministerie van VWS stelt.
 • Bij overschrijding van het subsidieplafond wordt na afloop van het aanvraagtijdvak door middel van loting de volgorde vastgesteld waarin de ontvangen subsidieaanvragen worden afgehandeld.
 • Het Ministerie van VWS beoordeelt alle aanvragen. Binnen 18 weken krijgt u bericht of de subsidie is toegekend of wordt afgewezen.

 

Wanneer en hoe aanvragen?

De aanvraagperiode is kort: u heeft exact 5 dagen om uw subsidie-aanvraag in te dienen. Hoe? Via de website van het Ministerie van SZW.

 

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid?

Wilt u nu echt met duurzame inzetbaarheid aan de slag? Heeft u al ideeën voor een project en wilt u graag eens sparren met een inhoudsdeskundige? Neem contact met ons op: T. 077 - 465 07 85.

 

 

Meer nieuws

11/04 2019

We hebben iets moois voor je: met trots presenteren we de eerste uitgave van 'Wijzer in Werk & Ontwikkeling', een online magazine boordevol interessante artikelen over thema's als organisatie- en teamontwikkeling, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en verzuim en nog veel meer.

Lees meer >

16/07 2018

Tevredenheidscijfer Blik op Werk gestegen naar 8.3

Over de meetperiode juli 2017 tot en met maart 2018 scoren we qua tevredenheid 8,3 waarmee we beduidend hoger scoren dan het landelijk gemiddelde dat op 7,7 ligt.

Lees meer >

09/02 2018

Erkend Leerbedrijf

Thaeles mag zich sinds afgelopen week 'erkend leerbedrijf' noemen. Dit betekent dat we nu ook stageplaatsen mogen bieden aan MBO-studenten. De erkenning geldt voor de opleiding 'commercieel binnendienst' en 'junior accountmanager'. De eerste stagiair gaat binnenkort al van start. 

Lees meer >

09/01 2019

Q&A: de 5 belangrijkste vragen over de Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45Plussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur.

Lees meer >

20/12 2017

Oud-collega maakt wereldreis op de fiets

In het Eindhovens Dagblad verscheen afgelopen week een mooi interview met onze oud-collega Ellen van Eijzeren en haar partner Pim Schnitker. 

Lees meer >

20/12 2017

Thaeles wedstrijdsponsor van Limburgse handbalderby

Thaeles is al jaren trotse sponsor van Cabooter HandbaL Venlo. Aankomende zondag staat een zinderend duel op het programma: de dames 1 van de club spelen een derby tegen V&L uit Geleen. 

Lees meer >

11/12 2017

Nieuwe partnerorganisatie: BCL Instituut

Met ingang van 1 december 2017 participeert Thaeles in het BCL Instituut. Deze organisatie – opgericht door Gerjanne Dirksen – is dé autoriteit op het gebied van breinleren. Gerjanne blijft inhoudelijk betrokken bij het BCL Instituut, Thaeles gaat de komende tijd de samenwerking verder uitbouwen.

Lees meer >

06/12 2017

Hoge score Blik op Werk

80% van onze klanten is zeer tevreden en 15% tevreden over de dienstverlening van Thaeles. Dat blijkt uit de periodieke audit van Blik op Werk.

Lees meer >

07/12 2017

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek

Wie de afgelopen weken niets heeft meegekregen van alle #metoo schandalen, heeft onder een steen geleefd. En wie denkt dat seksuele intimidatie iets is dat zich beperkt tot Hollywoodkringen heeft het mis. Helaas zien we ook dat op de werkplek nog weleens sprake is van seksuele discriminatie of andere vormen van ongewenst en onbehoorlijk gedrag als pesten of discriminatie. Daarom is het goed om te weten dat in de Arbowet is geregeld dat de werkgever haar medewerkers dient te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen en preventief beleid voert.

Lees meer >
<
>
Alle nieuws-items >