09.01.2019

Q&A: de 5 belangrijkste vragen over de Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45Plussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur.

Kan of wil ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen? Waar ben ik echt goed in? Hoe kan ik me nog verder ontwikkelen? Het zijn heel logische vragen die elke medewerker zichzelf weleens stelt. Maar vooral voor oudere medewerkers kunnen dergelijke vragen urgenter worden. In 2019 kunnen alle werkenden van 45 jaar of ouder profiteren van een subsidieregeling die een ontwikkeladvies – een advies van een erkend loopbaanadviseur – vergoedt. Zo’n advies geeft inzicht en helpt u richting te geven aan uw loopbaan. De erkende loopbaanadviseurs van Thaeles kunnen zo’n ontwikkeladvies samen met u opstellen. Dat kost u helemaal niets.

Voor wie is deze subsidieregeling bedoeld?

De subsidie is bedoeld om ontwikkeltrajecten te financieren voor werkende 45-plussers. Voorheen gold de subsidieregeling voor specifieke beroepsgroepen, maar in 2019 is de subsidieregeling opengesteld voor alle werkende 45-plussers (mensen die bij aanvang van het adviestraject 45 jaar of ouder zijn).

Waarvoor mag ik de subsidie gebruiken?

Met zo’n ontwikkeladvies neemt u de regie over uw loopbaan in eigen hand. Het geeft inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Hierbij gaat het erom dat u actief nadenkt over hoe u werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen.

Daarnaast kunnen werkgevers binnen de regeling een subsidie aanvragen voor het geven van een training Ontwikkeladvies voor leidinggevenden. Dit is de persoon die bij uw werkgever functionerings- of personeelsgesprekken voert met werknemers. Met behulp van deze training wordt een leidinggevende beter voorbereid om het gesprek met de werknemer aan te gaan over diens loopbaan op lange termijn.

Wat kost zo’n ontwikkeladvies?

Niets! Voor het Ontwikkeladvies kunt u een subsidie krijgen ter hoogte van € 600,-. Dit bedrag dekt de totale kosten. Daarnaast is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de training aan leidinggevenden. Voor deze trainingen bestaan er twee varianten: een training aan een individuele leidinggevende waarvoor €300,- subsidie aangevraagd kan worden, of een groepstraining van minimaal drie en maximaal tien leidinggevenden die groepsgewijs de training volgen.

Hoe kan ik deze subsidieregeling aanvragen?

Alleen erkende loopbaanadviseurs kunnen deze regeling aanvragen. De loopbaanadviseurs van Thaeles hebben alles in huis om u te helpen. Heeft u dus vragen over de subsidieregeling of wilt u er gebruik van maken? Bel ons gerust.

Tot wanneer loopt deze subsidieregeling?

Tot 1 januari 2020.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een ontwikkeladvies? Neem dan contact met ons op. 

Meer nieuws

30/08 2023

Verhuizing locatie Malden

Met ingang van 1 oktober gaan wij onze activiteiten en dienstverlening in Malden verplaatsen naar een nieuwe locatie in Nijmegen. Wij gaan gebruik maken van de Bedrijven Campus Groenestraat (BCG) met adres Groenestraat 294 te Nijmegen. 

Lees meer >

22/06 2023

Het geheim van een succesvol outplacement traject

Afscheid moeten nemen van een of meer medewerkers… Vraag een willekeurige werkgever of leidinggevende en de kans is groot dat hij ontslag noemt als een van de moeilijkste facetten van het werkgeverschap. Joep Simons, als adviseur bij Thaeles onder andere verantwoordelijk voor de uitvoering van outplacementtrajecten, herkent dit. “In films en series zie je vaak van die botte bazen – zonder een greintje empathie - die heel hard ‘you’re fired’ brullen en een biertje opentrekken alsof er niks gebeurd is, maar die kom ik in de praktijk maar zelden tegen. En maar goed ook. Wat ik wél zie, is dat veel leidinggevenden worstelen met ontslag."

Lees meer >

17/01 2023

Verzuim door werkdruk | herken jij de stresssignalen?

Verzuim door werkdruk duurt gemiddeld 38 dagen, maar liefst 2x keer zo lang als verzuim door andere oorzaken. Alle reden dus om alert te zijn op stresssignalen.

 

Lees meer >

26/08 2022

Thaeles Arbo

We hebben er hard aan gewerkt en presenteren nu vol trots Thaeles Arbo. In Thaeles Arbo is onze kennis van vitaliteit en verzuim samengebald in een eigen positionering onder de vertrouwde vlag van Thaeles.  De uitbreiding van onze activiteiten met arbodienstverlening geeft nog meer inhoud aan onze ambitie om organisaties gezond én vitaal te laten werken. 

Lees meer >

13/10 2022

Leeroverzicht

De arbeidsmarkt verandert snel. Er is vraag naar mensen met de juiste kennis en vaardigheden. Het is belangrijk dat werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen. Het nieuwe online platform Leeroverzicht biedt een onafhankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van meer dan 70.000 beschikbare opleidingen in Nederland. Je vindt er alle soorten opleidingen: van praktijkleren, trainingen en cursussen tot opleidingen met een wettelijk goedgekeurd diploma. Het gaat om reguliere opleidingen die de overheid betaalt, maar ook om opleidingen van commerciële opleidingsbureaus.

Lees meer >

15/08 2022

Week van de loopbaan: 12-17 september

Van 12 t/m 17 september organiseert NOLOC weer de week van de loopbaan. Thaeles zal samen met 500 andere loopbaanprofessionals medewerking verlenen en wij bieden een aantal loopbaangesprekken aan Esther Timmermans, loopbaanadviseur. Wil je voor een gratis gesprek in aanmerking komen stuur dan een bericht naar esther.timmermans @thaeles.nl. Aanmelden kan vanaf nu en vol=vol.

Lees meer >

08/04 2022

OVAL audit succesvol afgerond

Op 1 april jl. hebben we weer met succes de periodieke audit, uitgevoerd door CIIO, doorlopen. Tijdens de tweejaarlijkse toetsing is gebleken dat we ruimschoot voldoen aan de door OVAL gestelde kwaliteitseisen. Centraal staat daarbij de toetsing op de pijlers van de kwaliteitseisen van OVAL: beheersing primaire processen, borging van privacy, klanttevredenheid, scholing en opleiding van medewerkers en klachtafhandeling. Wij zijn als Thaeles blij met deze erkenning van onze dagelijkse praktijk en wijze waarop we de dienstverlening bij klanten aanbieden.

Lees meer >

01/10 2021

Ontwikkeladvies Limburg Leert van start

Van start is gegaan het project Limburg Leert, sectoraal maatwerk. Middels deze voorziening worden er aan de medewerkers van Limburgse bedrijven ontwikkeladviezen en scholingen aangeboden tegen hoge kortingen! (Soms wel meer dan 50%).

Lees meer >

02/07 2021

Thaeles Magazine | Vitale Organisaties

Met gepaste trots presenteren we onze gloednieuwe uitgave van het eZine 'Wijzer in Werk en Ontwikkeling'. Ditmaal een uitgave geheel in het teken van vitale organisaties. Want als we iets de afgelopen tijd wel geleerd hebben, dan is het hoe belangrijk (en tegelijkertijd hoe kwetsbaar) gezondheid en vitaliteit zijn. Dat geldt voor werk en privé. 
 

 

Lees meer >

16/04 2021

Teamontwikkeling Navco International BV

De SLIM Subsidie: “Een fantastische kans voor elk bedrijf, mits je ervan overtuigd bent dat mensen je belangrijkste kapitaal zijn en daarin bewust wilt investeren."

Lees meer >

08/04 2021

Loopbaanadvies voor Rijksambtenaren verlengd

Wij mochten al een aantal Rijksambtenaren begeleiden door middel van een uitgebreid loopbaantraject, met als resultaat: nieuwe inzichten en bevestiging. Deze subsidieregeling biedt Rijksambtenaren de mogelijkheid om een Loopbaantraject te volgen bij een van de gecertificeerde Register Loopbaanadviseurs (voorheen CMI en Noloc).

Lees meer >

14/08 2020

Nieuw loopbaanportaal verrijkt ontwikkeladvies

Een ontwikkeladvies is mooi maar daarna begint het pas. 

Lees meer >

30/04 2020

Oproep OVAL en Noloc: Zet nu loopbaanadvies in, uitstel levert schade op

Er speelt zich een groot drama af op de arbeidsmarkt in de Coronacrisis. De werkzekerheid van veel medewerkers staat enorm onder druk en een grootschalig baanverlies dreigt, met alle problemen en kosten van dien voor de samenleving. Juist nu  is het belangrijk om loopbaanvaardig en daarmee wendbaar op de arbeidsmarkt te zijn. De behoefte aan en de noodzaak van loopbaanbegeleiding, steun en advies is niet eerder zo groot geweest. OVAL en Noloc doen een oproep aan werkgevers om niet af te wachten maar nu loopbaanbegeleiding in te zetten. Het is belangrijk dat minister Koolmees stimuleringsmaatregelen treft om de schade te beperken.

Lees meer >

23/04 2020

Compensatie transitievergoeding bij ziekte aanvragen

Degene die onze bureaukalender heeft staan, heeft het misschien al gelezen. Sinds 1 april 2020 kunnen werkgevers compensatie aanvragen als zij een werknemer hebben ontslagen die meer dan 2 jaar ziek is geweest.
 

Lees meer >

11/04 2019

Vers van de pers: online magazine Wijzer in werk en ontwikkeling

We hebben iets moois voor je: met trots presenteren we de eerste uitgave van 'Wijzer in Werk & Ontwikkeling', een online magazine boordevol interessante artikelen over thema's als organisatie- en teamontwikkeling, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en verzuim en nog veel meer.

Lees meer >

16/07 2018

Tevredenheidscijfer Blik op Werk gestegen naar 8.3

Over de meetperiode juli 2017 tot en met maart 2018 scoren we qua tevredenheid 8,3 waarmee we beduidend hoger scoren dan het landelijk gemiddelde dat op 7,7 ligt.

Lees meer >

11/12 2017

Nieuwe partnerorganisatie: BCL Instituut

Met ingang van 1 december 2017 participeert Thaeles in het BCL Instituut. Deze organisatie – opgericht door Gerjanne Dirksen – is dé autoriteit op het gebied van breinleren. Gerjanne blijft inhoudelijk betrokken bij het BCL Instituut, Thaeles gaat de komende tijd de samenwerking verder uitbouwen.

Lees meer >

06/12 2017

Hoge score Blik op Werk

80% van onze klanten is zeer tevreden en 15% tevreden over de dienstverlening van Thaeles. Dat blijkt uit de periodieke audit van Blik op Werk.

Lees meer >

01/02 2017

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek

Wie de afgelopen weken niets heeft meegekregen van alle #metoo schandalen, heeft onder een steen geleefd. En wie denkt dat seksuele intimidatie iets is dat zich beperkt tot Hollywoodkringen heeft het mis. Helaas zien we ook dat op de werkplek nog weleens sprake is van seksuele discriminatie of andere vormen van ongewenst en onbehoorlijk gedrag als pesten of discriminatie. Daarom is het goed om te weten dat in de Arbowet is geregeld dat de werkgever haar medewerkers dient te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen en preventief beleid voert.

Lees meer >
<
>
Alle nieuws-items >