26.01.2018

Q&A: de 5 belangrijkste vragen over de Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45Plussers

Met deze subsidieregeling krijgt u - werknemer van 45 jaar of ouder - gratis een Ontwikkeladvies. Nieuwsgierig hoe een en ander werkt en hoe de loopbaanadviseurs van Thaeles u hierbij kunnen helpen? Lees dan even verder.

Kan of wil ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen? Waar ben ik echt goed in? Hoe kan ik me nog verder ontwikkelen? Het zijn heel logische vragen die elke medewerker zichzelf weleens stelt. Maar vooral voor oudere medewerkers kunnen dergelijke vragen urgenter worden. Sinds eind vorig jaar is er een subsidieregeling die werknemers van 45 jaar of ouder helpt om inzicht te krijgen in deze vragen. Handig! 

Voor wie is deze subsidieregeling bedoeld?

De subsidie is bedoeld om ontwikkeltrajecten te financieren voor werkende vijfenveertigplussers in specifieke beroepsgroepen. Dit zijn:

  • Administratief/secretarieel werkenden en (management)assistant.
  • Werkenden in de catering.
  • Verkoopmedewerkers en werkenden logistieke centra in de detailhandel.
  • Ambulancepersoneel, inclusief meldkamerpersoneel t.b.v. ambulancedienst.
  • Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s), toezichthouders en handhavers.
  • Gemeenteambtenaren werkend in de domeinen Burger- en Publiekszaken.
  • Werkenden in de schoonmaak.

Bij aanvang van het adviestraject moet u 45 jaar of ouder zijn.

Waarvoor mag ik de subsidie gebruiken?

De subsidie is bedoeld voor een ontwikkeladvies voor werkende vijfenveertigplussers. Zo’n advies – opgesteld door een erkend Loopbaanadviseur - geeft u inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Zo’n Ontwikkeladvies leidt tot een persoonlijk ontwikkelplan waarin u omschrijft welke acties u gaat ondernemen om uw mogelijkheden te vergroten om aan het werk te blijven tot het pensioen.

Daarnaast kunnen werkgevers binnen de regeling een subsidie aanvragen voor het geven van een training Ontwikkeladvies voor leidinggevenden. Dit is de persoon die binnen uw organisatie functionerings- of personeelsgesprekken voert met werknemers. Met behulp van deze training wordt een leidinggevende beter geëquipeerd om het gesprek met de werknemer aan te gaan over diens loopbaan op lange termijn.

Hoe hoog is het subsidiebedrag?

Voor het Ontwikkeladvies kunt een subsidie krijgen ter hoogte van € 600,-. Dit bedrag dekt de kosten van zo’n Ontwikkeladvies. Voor deze trainingen bestaan er twee varianten: een training aan een individuele leidinggevende waarvoor €300,- subsidie aangevraagd kan worden, of een groepstraining van minimaal drie en maximaal tien leidinggevenden die groepsgewijs de training volgen.

Hoe kan ik deze subsidieregeling aanvragen?

Alleen erkende loopbaanadviseurs kunnen deze regeling aanvragen. De loopbaanadvsieurs van Thaeles hebben alles in huis om u te helpen. Heeft u dus vragen over de subsidieregeling of wilt u er gebruik van maken? Bel ons gerust.

Tot wanneer loopt deze subsidieregeling?

Op 4 december 2017 is de subsidieregeling in werking getreden. Deze loopt tot 1 juli 2019.

Meer weten?

Kijk op de website van het Ministerie van SZW.

 

Meer nieuws

21/11 2018

Vacature Accountmanager

Ben je commercieel sterk, heb je interesse in mensen en ga je proactief aan de slag met kansen die je ziet? Lees dan snel verder.

Lees meer >

16/07 2018

Tevredenheidscijfer Blik op Werk gestegen naar 8.3

Over de meetperiode juli 2017 tot en met maart 2018 scoren we qua tevredenheid 8,3 waarmee we beduidend hoger scoren dan het landelijk gemiddelde dat op 7,7 ligt.

Lees meer >

25/05 2018

Nieuwe openstelling ESF-regeling duurzame inzetbaarheid

In juni is het mogelijk om nieuwe subsidie-aanvragen in te dienen voor de ESF-regeling duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

22/05 2018

Vacature Assessment Psycholoog (ZZP)

Wij hebben een vacature voor een Assessment Psycholoog die deze expertrol met enthousiasme en vanuit ervaring invulling gaat geven.

Lees meer >

09/02 2018

Erkend Leerbedrijf

Thaeles mag zich sinds afgelopen week 'erkend leerbedrijf' noemen. Dit betekent dat we nu ook stageplaatsen mogen bieden aan MBO-studenten. De erkenning geldt voor de opleiding 'commercieel binnendienst' en 'junior accountmanager'. De eerste stagiair gaat binnenkort al van start. 

Lees meer >

20/12 2017

Oud-collega maakt wereldreis op de fiets

In het Eindhovens Dagblad verscheen afgelopen week een mooi interview met onze oud-collega Ellen van Eijzeren en haar partner Pim Schnitker. 

Lees meer >

20/12 2017

Thaeles wedstrijdsponsor van Limburgse handbalderby

Thaeles is al jaren trotse sponsor van Cabooter HandbaL Venlo. Aankomende zondag staat een zinderend duel op het programma: de dames 1 van de club spelen een derby tegen V&L uit Geleen. 

Lees meer >

11/12 2017

Nieuwe partnerorganisatie: BCL Instituut

Met ingang van 1 december 2017 participeert Thaeles in het BCL Instituut. Deze organisatie – opgericht door Gerjanne Dirksen – is dé autoriteit op het gebied van breinleren. Gerjanne blijft inhoudelijk betrokken bij het BCL Instituut, Thaeles gaat de komende tijd de samenwerking verder uitbouwen.

Lees meer >

06/12 2017

Hoge score Blik op Werk

80% van onze klanten is zeer tevreden en 15% tevreden over de dienstverlening van Thaeles. Dat blijkt uit de periodieke audit van Blik op Werk.

Lees meer >

07/12 2017

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek

Wie de afgelopen weken niets heeft meegekregen van alle #metoo schandalen, heeft onder een steen geleefd. En wie denkt dat seksuele intimidatie iets is dat zich beperkt tot Hollywoodkringen heeft het mis. Helaas zien we ook dat op de werkplek nog weleens sprake is van seksuele discriminatie of andere vormen van ongewenst en onbehoorlijk gedrag als pesten of discriminatie. Daarom is het goed om te weten dat in de Arbowet is geregeld dat de werkgever haar medewerkers dient te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen en preventief beleid voert.

Lees meer >
<
>
Alle nieuws-items >