09.01.2019

Q&A: de 5 belangrijkste vragen over de Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45Plussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur.

Kan of wil ik dit werk tot mijn pensioen blijven doen? Waar ben ik echt goed in? Hoe kan ik me nog verder ontwikkelen? Het zijn heel logische vragen die elke medewerker zichzelf weleens stelt. Maar vooral voor oudere medewerkers kunnen dergelijke vragen urgenter worden. In 2019 kunnen alle werkenden van 45 jaar of ouder profiteren van een subsidieregeling die een ontwikkeladvies – een advies van een erkend loopbaanadviseur – vergoedt. Zo’n advies geeft inzicht en helpt u richting te geven aan uw loopbaan. De erkende loopbaanadviseurs van Thaeles kunnen zo’n ontwikkeladvies samen met u opstellen. Dat kost u helemaal niets.

Voor wie is deze subsidieregeling bedoeld?

De subsidie is bedoeld om ontwikkeltrajecten te financieren voor werkende 45-plussers. Voorheen gold de subsidieregeling voor specifieke beroepsgroepen, maar in 2019 is de subsidieregeling opengesteld voor alle werkende 45-plussers (mensen die bij aanvang van het adviestraject 45 jaar of ouder zijn).

Waarvoor mag ik de subsidie gebruiken?

Met zo’n ontwikkeladvies neemt u de regie over uw loopbaan in eigen hand. Het geeft inzicht in het toekomstperspectief van uw huidige werk, uw competenties en toekomstige loopbaanmogelijkheden. Hierbij gaat het erom dat u actief nadenkt over hoe u werkend uw pensioenleeftijd kunt bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunt voorkomen.

Daarnaast kunnen werkgevers binnen de regeling een subsidie aanvragen voor het geven van een training Ontwikkeladvies voor leidinggevenden. Dit is de persoon die bij uw werkgever functionerings- of personeelsgesprekken voert met werknemers. Met behulp van deze training wordt een leidinggevende beter voorbereid om het gesprek met de werknemer aan te gaan over diens loopbaan op lange termijn.

Wat kost zo’n ontwikkeladvies?

Niets! Voor het Ontwikkeladvies kunt u een subsidie krijgen ter hoogte van € 600,-. Dit bedrag dekt de totale kosten. Daarnaast is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor de training aan leidinggevenden. Voor deze trainingen bestaan er twee varianten: een training aan een individuele leidinggevende waarvoor €300,- subsidie aangevraagd kan worden, of een groepstraining van minimaal drie en maximaal tien leidinggevenden die groepsgewijs de training volgen.

Hoe kan ik deze subsidieregeling aanvragen?

Alleen erkende loopbaanadviseurs kunnen deze regeling aanvragen. De loopbaanadviseurs van Thaeles hebben alles in huis om u te helpen. Heeft u dus vragen over de subsidieregeling of wilt u er gebruik van maken? Bel ons gerust.

Tot wanneer loopt deze subsidieregeling?

Tot 1 januari 2020.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een ontwikkeladvies? Neem dan contact met ons op. 

Meer nieuws

11/04 2019

We hebben iets moois voor je: met trots presenteren we de eerste uitgave van 'Wijzer in Werk & Ontwikkeling', een online magazine boordevol interessante artikelen over thema's als organisatie- en teamontwikkeling, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en verzuim en nog veel meer.

Lees meer >

16/07 2018

Tevredenheidscijfer Blik op Werk gestegen naar 8.3

Over de meetperiode juli 2017 tot en met maart 2018 scoren we qua tevredenheid 8,3 waarmee we beduidend hoger scoren dan het landelijk gemiddelde dat op 7,7 ligt.

Lees meer >

25/05 2018

Nieuwe openstelling ESF-regeling duurzame inzetbaarheid

In juni is het mogelijk om nieuwe subsidie-aanvragen in te dienen voor de ESF-regeling duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

09/02 2018

Erkend Leerbedrijf

Thaeles mag zich sinds afgelopen week 'erkend leerbedrijf' noemen. Dit betekent dat we nu ook stageplaatsen mogen bieden aan MBO-studenten. De erkenning geldt voor de opleiding 'commercieel binnendienst' en 'junior accountmanager'. De eerste stagiair gaat binnenkort al van start. 

Lees meer >

20/12 2017

Oud-collega maakt wereldreis op de fiets

In het Eindhovens Dagblad verscheen afgelopen week een mooi interview met onze oud-collega Ellen van Eijzeren en haar partner Pim Schnitker. 

Lees meer >

20/12 2017

Thaeles wedstrijdsponsor van Limburgse handbalderby

Thaeles is al jaren trotse sponsor van Cabooter HandbaL Venlo. Aankomende zondag staat een zinderend duel op het programma: de dames 1 van de club spelen een derby tegen V&L uit Geleen. 

Lees meer >

11/12 2017

Nieuwe partnerorganisatie: BCL Instituut

Met ingang van 1 december 2017 participeert Thaeles in het BCL Instituut. Deze organisatie – opgericht door Gerjanne Dirksen – is dé autoriteit op het gebied van breinleren. Gerjanne blijft inhoudelijk betrokken bij het BCL Instituut, Thaeles gaat de komende tijd de samenwerking verder uitbouwen.

Lees meer >

06/12 2017

Hoge score Blik op Werk

80% van onze klanten is zeer tevreden en 15% tevreden over de dienstverlening van Thaeles. Dat blijkt uit de periodieke audit van Blik op Werk.

Lees meer >

07/12 2017

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek

Wie de afgelopen weken niets heeft meegekregen van alle #metoo schandalen, heeft onder een steen geleefd. En wie denkt dat seksuele intimidatie iets is dat zich beperkt tot Hollywoodkringen heeft het mis. Helaas zien we ook dat op de werkplek nog weleens sprake is van seksuele discriminatie of andere vormen van ongewenst en onbehoorlijk gedrag als pesten of discriminatie. Daarom is het goed om te weten dat in de Arbowet is geregeld dat de werkgever haar medewerkers dient te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen en preventief beleid voert.

Lees meer >
<
>
Alle nieuws-items >