11.11.2019

Vierentwintig-zeven bereikbaar zijn: er is een tendens gaande waarbij het steeds normaler wordt om altijd ‘aan’ te staan. Collega’s die in ‘t weekend ‘nog even’ een WhatsApp-bericht sturen om alvast wat praktische zaken door te spreken, ’s avonds laat nog een vraag van een klant beantwoorden, e-mail bijhouden op ’t strand in Ligurië… Op ’t eerste oog heel onschuldig allemaal, zeker als dit beperkt blijft tot uitzonderingen. Maar als uitzonderingen regel worden, als je de druk voelt om altijd online en bereikbaar te zijn en niet meer kunt afschakelen, dan ligt technostress op de loer. Met grote gevolgen voor je brein.

Overbelasting door technologie

Technostress is een fenomeen dat de laatste jaren steeds vaker het nieuws haalt. Simpel gezegd gaat ’t om psychische problemen als gevolg van technologische overbelasting. In een tijd waarin we onze smartphone bijna altijd bij ons hebben, lopen werk en privé naadloos in elkaar over. We trekken weliswaar de deur van de zaak achter ons dicht, maar berichtjes blijven binnenstromen. Doordat we altijd en overal online kúnnen zijn, lijkt het alsof we zelf de regie hebben over onze bereikbaarheid. Theoretisch is dit waar maar veel medewerkers zijn van ‘waar en wanneer je maar wilt’ overgestapt naar ‘overal en altijd’. De vrijheid om te kiezen is verdwenen en digitaal verbonden zijn is de nieuwe gewoonte. Dat geldt ook voor werkgevers die een continue bereikbaarheid van medewerkers - soms onbewust - opeisen.

Stress als boosdoener voor verzuim

Ben je zelf ook ‘altijd online’. Of betrap jij je als werkgever erop dat je regelmatig nog ’s avonds of in het weekend met medewerkers communiceert over werkzaken? Is het zo’n gewoonte geworden die er langzaamaan is ingeslopen? En jij leidinggevende… hoe ziet jouw voorbeeldgedrag eruit? Zit je stiekem te e-mailen tijdens een (saaie) vergadering?

Dan is het goed om even stil te staan bij de volgende feiten. Want uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat (techno)stress leidt tot verminderde productiviteit en verzuim. TNO heeft becijferd dat 36% van het ziekteverzuim samenhangt met stress. Kortom: een slimme werkgever laat zijn medewerkers op tijd met rust. Primair is dat natuurlijk een eigen verantwoordelijkheid, maar in diverse landen – waaronder Nederland – gaan stemmen op om het recht op offline te zijn wettelijk vast te leggen. In Frankrijk werd dit recht in 2016 al ingevoerd.

‘Breinbrekende’ gevolgen

Terug naar het brein… Want altijd online zijn met technostress als gevolg, leidt niet alleen op lange termijn tot verzuim, het is ook op een aanslag op ons brein. Sterker nog: het is een killer voor onze bovenkamer. Dat laatste erkent ook breinexpert en neuropsychiater Theo Compernolle. ‘Altijd online zijn’ en ‘stress’ zijn twee van de door hem beschreven breinboeien die enorm veel effect hebben op onze effectiviteit en ons welzijn. Het brein heeft tijd nodig om tot rust te komen, te herstellen, om informatie te verwerken en op te slaan, om creatief te zijn en nieuwe ideeën te genereren.  

 

Deze blog is geschreven door Gertie Verreck, adviseur bij Thaeles en tevens associate bij het BCL Instituut. Het BCL instituut is specialist op het gebied van breinleren en breinleiderschap. Kijk voor meer info op www.bclinstituut.nl.

Meer nieuws

06/03 2020

Stop met dromen, start met ontwikkelen

Ontwikkeladviezen wegens succes geprolongeerd

Afgelopen jaar konden 45-plussers een door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gesubsidieerd ontwikkeladviestraject volgen. Bij Thaeles klopten het afgelopen jaar ruim honderd 45-plussers aan voor zo’n ontwikkeladvies. Reden voor een korte ‘evaluatie’. Hoe hebben deelnemers het traject ervaren? En hoe kijken de loopbaancoaches zelf terug op het traject. Carine van Son, senior adviseur en coach, deelt haar ervaringen.

Lees meer >

03/02 2020

SLIM: nieuwe subsidie voor het ontwikkelen van medewerkers in het MKB bedrijf

MKB ondernemers hebben vaak moeite om te investeren in het ontwikkelen, opleiden en begeleiden van hun personeel. Speciaal voor deze groep is de SLIM-regeling in het leven geroepen. Met behulp van subsidie (tot 80% van de subsidiabele kosten) kan de werkgever ervoor zorgen dat de medewerkers hun werk leuk en uitdagend blijven vinden. Daarnaast is het een prima middel om aantrekkelijk te blijven en worden als werkgever.

Lees meer >

20/12 2019

Verhuizing locatie Sittard

Vanaf 1 januari 2020 verhuizen wij naar onze nieuwe locatie op de Bergerweg 170 in Sittard.

Lees meer >

26/11 2019

Vacature: Ondernemende adviseur arbeid en organisatie

Krijg jij een lach op je gezicht als je medewerkers van diverse organisaties kunt adviseren, coachen en begeleiden? Voel jij de drive om organisaties te helpen bij het realiseren van hun HR-ambities? Gaat je voorkeur uit naar een zelfstandige job waarin je veel eigen initiatieven kunt nemen? Dan ben jij de collega die we zoeken.

Lees meer >

13/11 2019

Mens, maak je niet druk

Je hebt het druk… of, beter gezegd héél druk. Een to-do lijst die alleen maar langer lijkt te worden, een telefoon die roodgloeiend staat, een mailbox die uitpuilt… Wat doe je dan? Veel mensen krijgen in zo’n situatie de neiging om zich steeds verder terug te trekken. De lunch, die kunnen ze ook achter hun laptop eten, of misschien wel helemaal overslaan. Een dubbele espresso doet wonderen. Even levelen met collega’s? Geen tijd voor! ’s Avonds… kinderen in bed en door! Meer uren draaien, nog harder werken… dat is toch de beste oplossing om die torenhoge workload het hoofd te bieden. Herkenbaar? Roep jij op het werk ook regelmatig ‘jongens, ik heb het echt heel druk’, maar voel jij je tegelijkertijd een roepende in de woestijn? Dan moet je vooral even verder lezen.  

Lees meer >

11/04 2019

We hebben iets moois voor je: met trots presenteren we de eerste uitgave van 'Wijzer in Werk & Ontwikkeling', een online magazine boordevol interessante artikelen over thema's als organisatie- en teamontwikkeling, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit en verzuim en nog veel meer.

Lees meer >

16/07 2018

Tevredenheidscijfer Blik op Werk gestegen naar 8.3

Over de meetperiode juli 2017 tot en met maart 2018 scoren we qua tevredenheid 8,3 waarmee we beduidend hoger scoren dan het landelijk gemiddelde dat op 7,7 ligt.

Lees meer >

25/05 2018

Nieuwe openstelling ESF-regeling duurzame inzetbaarheid

In juni is het mogelijk om nieuwe subsidie-aanvragen in te dienen voor de ESF-regeling duurzame inzetbaarheid.

Lees meer >

09/02 2018

Erkend Leerbedrijf

Thaeles mag zich sinds afgelopen week 'erkend leerbedrijf' noemen. Dit betekent dat we nu ook stageplaatsen mogen bieden aan MBO-studenten. De erkenning geldt voor de opleiding 'commercieel binnendienst' en 'junior accountmanager'. De eerste stagiair gaat binnenkort al van start. 

Lees meer >

09/01 2019

Q&A: de 5 belangrijkste vragen over de Tijdelijke Subsidieregeling Ontwikkeladvies 45Plussers

Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur.

Lees meer >

20/12 2017

Thaeles wedstrijdsponsor van Limburgse handbalderby

Thaeles is al jaren trotse sponsor van Cabooter HandbaL Venlo. Aankomende zondag staat een zinderend duel op het programma: de dames 1 van de club spelen een derby tegen V&L uit Geleen. 

Lees meer >

11/12 2017

Nieuwe partnerorganisatie: BCL Instituut

Met ingang van 1 december 2017 participeert Thaeles in het BCL Instituut. Deze organisatie – opgericht door Gerjanne Dirksen – is dé autoriteit op het gebied van breinleren. Gerjanne blijft inhoudelijk betrokken bij het BCL Instituut, Thaeles gaat de komende tijd de samenwerking verder uitbouwen.

Lees meer >

06/12 2017

Hoge score Blik op Werk

80% van onze klanten is zeer tevreden en 15% tevreden over de dienstverlening van Thaeles. Dat blijkt uit de periodieke audit van Blik op Werk.

Lees meer >

07/12 2017

Iedereen heeft recht op een veilige werkplek

Wie de afgelopen weken niets heeft meegekregen van alle #metoo schandalen, heeft onder een steen geleefd. En wie denkt dat seksuele intimidatie iets is dat zich beperkt tot Hollywoodkringen heeft het mis. Helaas zien we ook dat op de werkplek nog weleens sprake is van seksuele discriminatie of andere vormen van ongewenst en onbehoorlijk gedrag als pesten of discriminatie. Daarom is het goed om te weten dat in de Arbowet is geregeld dat de werkgever haar medewerkers dient te beschermen tegen ongewenste omgangsvormen en preventief beleid voert.

Lees meer >
<
>
Alle nieuws-items >