Wat wil je nu echt? Ga eens in gesprek met een loopbaancoach.

“Wat wil je nu écht? Ga eens in gesprek met een loopbaancoach.”

Door: Roozs Abbas

Wat doe je op het moment dat je vastloopt in je baan, je een carrièreswitch wil maken of je gewoon wilt groeien als een professional? We vroegen het aan onze nieuwe collega Roozs Abbas. Zij deelt graag in haar persoonlijk verhaal wat het haar bracht toen ze in gesprek ging met een loopbaancoach.

“Al vrij snel na het behalen van mijn diploma ben ik de arbeidsbemiddeling ingerold. Jarenlang heb ik met plezier mijn weg gevonden tussen de vacatures en kandidaten. Tot het moment dat ik mijzelf betrapte op het gevoel niet meer gelukkig te zijn in mijn rol. Ik begon me af te vragen of ik daadwerkelijk voldoening haalde uit mijn werk. Deze vraag die ik aan mijzelf stelde, kwam eigenlijk ook rauw op mijn dak; want was ik juist niet altijd bewust en doelgericht bezig geweest met mijn visie en de stappen in mijn carrière pad? Om die vraag te onderzoeken, ben ik op eigen initiatief in gesprek gegaan met een loopbaancoach. Tijdens onze gesprekken ben ik in mijn arbeidsverleden gedoken en stond ik stil bij waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt in mijn loopbaan, zoals functies, werkgevers en branche. Ik ben terug gekomen op mijn studiekeuze die ik op mijn 17e moest maken en begon een patroon te herkennen in de elementen die mijn keuzes keer op keer beïnvloedden. Het doorlopen van een loopbaantraject heeft ervoor gezorgd dat ik antwoord kon geven op de vragen: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?”

“De uitkomst van het loopbaantraject betekende voor mij dat ik de arbeidsbemiddeling wilde verlaten en ging voor een carrière-switch! Want wat ik miste in mijn eerdere functies en waar ik echt voldoening uit haal, zijn elementen die terug komen in de rol van Loopbaancoach. Daarom ben ik gestart met die opleiding en op zoek gegaan naar een functie als Adviseur/Coach. Een functie waarbij mijn ervaring, skills en interesses tot hun recht komen, bij voorkeur bij een organisatie die die ruimte biedt. Zodoende kwam ik bij Thaeles terecht, waar ik al deze kennis in de dagelijkse praktijk mag toepassen en de ruimte krijg om mezelf verder te ontwikkelen.”

“Mijn vraag is niet uniek in zijn soort, want ik zie in mijn omgeving heel vaak mensen met de vraag wat ze nu precies willen met hun loopbaan. Ik merk dat niet iedereen bekend is met loopbaanbegeleiding en de mogelijkheden die het biedt. Door begeleiding van een loopbaancoach, ga je (vaak door de combinatie vragenlijsten, testen en gesprekken) nadenken over wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je wordt gespiegeld, geprikkeld en voor dilemma’s gesteld. Met als doel, inzicht in jezelf en je loopbaan krijgen. Waar je niet alleen nu, maar ook in de toekomst nog veel aan hebt, wanneer je weer voor een keuze staat (uit eigen beweging of niet). Graag neem ik je dan ook mee in wat loopbaanbegeleiding kan betekenen voor jou en jouw loopbaan. Want eerlijk is eerlijk, hoe fijn is het als je elke dag met plezier je werk kunt doen?”

“Kortom, het aangaan van een loopbaantraject biedt talloze voordelen die je kunnen helpen om je professionele doelen te bereiken en een bevredigende en succesvolle loopbaan op te bouwen. Of je nu op zoek bent naar meer voldoening in je huidige baan, een carrièreswitch overweegt, of gewoon wilt groeien als professional, een loopbaantraject kan de sleutel zijn tot het realiseren van je ambities.

Ben je geïnteresseerd in het verkennen van een loopbaantraject en zou je meer willen weten? Neem dan contact op met mij, ik weet hoe het is om die stap te nemen en help je daar graag in verder.“