Wisselen van Arbo-dienst?

Met de vakantie in het vooruitzicht, zal nadenken over je arbodienst misschien niet de hoogste prioriteit hebben. Toch kan het interessant zijn om jezelf de komende maanden wat meer ruimte te bieden en te bekijken met wie je komend jaar afspraken gaat maken over jouw arbodienstverlening in 2025. Wie weet ben je heel tevreden over je huidige leverancier, maar misschien wil je toch het aanbod in de markt met elkaar vergelijken. Of ben je op zoek naar een net iets andere aanpak? 

Check je huidige contract en looptijd. Start op 1 januari het nieuwe contractjaar? Zeg dan vóór 1 oktober a.s. het huidige contract pro forma op. Hiermee realiseer je drie maanden extra bedenktijd om de nieuwe arbodienstverlening vorm te geven. Een bijkomend voordeel: je huidige contract loopt niet stilzwijgend door en dus heb je ruimte voor nieuwe overwegingen. Bovendien geeft het wat rust voor als je op zoek bent naar iets anders. 

"Maar overstappen van arbodienst is zo'n gedoe."

We kunnen ons voorstellen dat je daar niet op zit te wachten. Maak je eindelijk de keuze voor een nieuwe Arbodienst en krijg je er direct een hoop papierwerk bij. Logisch dat je dan kiest voor gemak en alles maar bij het oude laat. Maar niets is minder waar. Overstappen is geen gedoe. Wij zorgen dat dit zo eenvoudig mogelijk gaat.
 

"De realiteit is vandaag de dag gelukkig anders en vraagt van de werkgever maar een kleine inspanning." aldus Michel Smits van Thaeles Arbo. "Eigenlijk is de ervaring dat vanaf het moment van het tekenen van het contract de periode van overdracht meer dan voldoende is om alles in te regelen. Nadat we het opdrachtformulier hebben ontvangen, verzamelen we gestructureerd de basisgegevens en eventuele machtigingen. Onze casemanager bekijkt en bespreekt de langlopende verzuimsituaties en maakt de praktische afspraken over de dossieroverdracht. Alles is erop gericht om de arbodienstverlening vanaf het startmoment contract soepel te laten verlopen”.

Wil je weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op via 077 - 465 07 85 of  info@thaeles.nl.