Assessments en onderzoek

Haal meer rendement uit talent

Als werkgever heeft u er belang bij dat de werkzaamheden in uw bedrijf goed aansluiten bij de kwaliteiten van uw medewerkers en vice versa. Maar weet u over welke kennis, vaardigheden en competenties uw medewerkers beschikken? Of wat hen drijft; waarvoor iemands hart écht sneller gaat kloppen? Thaeles heeft een breed scala aan test- en assessmentprogramma’s die u snel waardevolle informatie verschaffen over de potentiële ontwikkeling van een medewerker. Essentiële informatie om meer rendement te halen uit talent.

Afhankelijk van de vraag werken we met een effectieve combinatie van meerdere beproefde tests, onderzoeken en/of assessments. Deze worden uitgevoerd door onze A&O psychologen volledig conform de PsyNIP code. Voorafgaand aan de assessmentdag ontvangt de kandidaat instructie en een set online vragenlijsten. Op de dag zelf maken interview, aanvullende opdrachten en een eventueel rollenspel de afname compleet. De bevindingen worden door de psycholoog vastgelegd in een rapportage, met de kandidaat doorgenomen en na toestemming beschikbaar gesteld. 

Veel voorkomende vragen op het gebied van assessments

  • Welke vaardigheden en competenties van mijn medewerker zijn ontwikkelbaar?
  • Is deze medewerker in staat om door te groeien naar een leidinggevende functie binnen het bedrijf?
  • Welke loopbaanmogelijkheden heeft een medewerker? Waar liggen kansen en waar grenzen?
  • Onze organisatie vaart een nieuwe koers. Beschikt het team over de juiste competenties om deze verandering vorm en inhoud te geven?

Meer weten over SLIM ondernemen? 
Lees hier het artikel 'Slim ondernemen' in ons nieuwe magazine

Meer informatie?

Ontwikkelassessment

Een ontwikkelassessment geeft u op basis van online vragenlijsten en testen, criteriumgerichte interviews en rollenspel zicht op werk- en denkniveau, kennis, vaardigheden en competenties, persoonlijke drijfveren, gedrag en motivatie. Met deze waardevolle informatie kunt u samen met uw medewerker een plan voor de toekomst uitstippelen.

Daarom zetten wij deze assessments met succes in bij de binnenkomst van nieuwe medewerkers en wanneer medewerkers toe zijn aan een nieuwe rol binnen de organisatie. Onze gedegen input en rapportage en terugkoppeling door een psycholoog kan uitstekend ingezet worden voor het maken van een persoonlijk ontwikkelplan.

Vlootschouw

Uw organisatie is in ontwikkeling, maar kunnen uw medewerkers met hierin mee? Een vlootschouw geeft u met behulp van een quicksscan en assessment snel een gestructureerd beeld van de drijfveren, motivatie, ambitie, competenties en ontwikkelpunten van meerdere medewerkers, afdelingen of bedrijfsonderdelen.

Met u bouwen wij een specifiek assessment bestaande uit vragenlijsten, interviews en eventuele rollenspelen. Een uitgebreide rapportage en terugkoppeling laat u zien waar uw medewerkers staan ten opzichte van de gewenste (nieuwe) vaardigheden en competenties. Een belangrijk vertrekpunt voor verdere ontwikkeling of het doorvoeren van verandering.

Selectieassessment

Wie is de beste persoon voor de baan? Of heeft een kandidaat alle competenties in huis om straks die ene functie succesvol in te kunnen vullen. Dat zijn in een notendop de belangrijkste vragen - aanleidingen - voor een selectieassessment. Zo'n assessment geeft u een helder overzicht van persoonljke kwaliteiten, vaardigheden en interesses van een kandidaat.

Zo maakt u een keuze op basis van een stevige onderbouwing, in plaats van sec op CV of intuïtie. Thaeles helpt u uw selectievraag scherp te krijgen. Ons antwoord is een effectieve combinatie van beproefde tests en interviewmethoden. 

Preventieve coaching bij EP:Tummers

“Gelukkig stond mijn werkgever open voor een gesprek”

Preventieve coaching bij EP:Tummers

Lees de casus >
Hoera Kindercentra

“Het assessment gaf ons een nog realistischer beeld van wat onze medewerkers kunnen en vooral willen. Een mooi uitgangspunt voor een organisatie die haar medewerkers ruimte en mogelijkheden wil bieden.”

Hoera Kindercentra

Lees de casus >
Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >