Assessments

Haal meer rendement uit talent

Als werkgever heeft u er belang bij dat de werkzaamheden in uw bedrijf goed aansluiten bij de kwaliteiten van uw medewerkers en vice versa. Maar weet u over welke kennis, vaardigheden en competenties uw medewerkers beschikken? Of wat hen drijft; waarvoor iemands hart écht sneller gaat kloppen? Thaeles heeft een breed scala aan test- en assessmentprogramma’s die u snel waardevolle informatie verschaffen over de potentiële ontwikkeling van een medewerker. Essentiële informatie om meer rendement te halen uit talent.

Afhankelijk van de vraag werken we met een effectieve combinatie van meerdere beproefde tests, onderzoeken en/of assessments. Deze worden uitgevoerd door onze A&O psychologen.

Veel voorkomende vragen op het gebied van assessments

  • Welke vaardigheden en competenties van mijn medewerker zijn ontwikkelbaar?
  • Is deze medewerker in staat om door te groeien naar een leidinggevende functie binnen het bedrijf?
  • Welke loopbaanmogelijkheden heeft een medewerker? Waar liggen kansen en waar grenzen?
  • Onze organisatie vaart een nieuwe koers. Beschikt het team over de juiste competenties om deze verandering vorm en inhoud te geven?

Ontwikkelassessment

Medewerkers met ambitie willen verder; groeien, binnen uw organisatie of daarbuiten. Een ontwikkelassessment geeft u op basis van online vragenlijsten en testen, criteriumgerichte interviews en rollenspel zicht op werk- en denkniveau, kennis, vaardigheden en competenties, persoonlijke drijfveren, gedrag en motivatie. Met deze waardevolle informatie kunt u samen met uw medewerker een plan voor de toekomst uitstippelen.

Selectieassessment

Wie is de beste persoon voor de baan? Of heeft een kandidaat alle competenties in huis om straks die ene functie succesvol in te kunnen vullen. Dat zijn in een notendop de belangrijkste vragen - aanleidingen - voor een selectieassessment. Zo'n assessment geeft u een helder overzicht van persoonljke kwaliteiten, vaardigheden en interesses van een kandidaat.

Zo maakt u een keuze op basis van een stevige onderbouwing, in plaats van sec op CV of intuïtie. Thaeles helpt u uw selectievraag scherp te krijgen. Ons antwoord is een effectieve combinatie van beproefde tests en interviewmethoden. 

Vlootschouw

Uw organisatie is in ontwikkeling, maar kunnen uw medewerkers met u mee? Een vlootschouw geeft u met behulp van een quicksscan snel een gestructureerd beeld van de drijfveren, motivatie, ambitie, competenties en ontwikkelpunten van medewerkers. U ziet waar uw medewerkers staan ten opzichte van de gewenste (nieuwe) vaardigheden en competenties. Een belangrijk vertrekpunt voor verdere ontwikkeling of het doorvoeren van verandering.