Loopbaanadvies en persoonlijke ontwikkeling

Haal het beste uit jezelf en uw medewerkers

Organisatie en medewerkers staan natuurlijk niet stil. Het is een uitdaging om de ambities en ontwikkeling van individuele medewerkers uit te lijnen met de ontwikkeling van de organisatie. Het gaat ’t daarbij om kennis, maar bovenal om competenties en vaardigheden. Thaeles heeft diverse programma's en instrumenten om de kwaliteiten en mogelijkheden van medewerkers in kaart te brengen én om er voor te zorgen dat ze het beste uit zichzelf halen: van tests en assessments tot coaching en training. Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling dient werknemer en werkgever. U haalt immers optimaal rendement uit menselijk kapitaal én bent – door te investeren in talent – in staat om de juiste mensen te blijven boeien en aan u te binden.

Daarom zijn onze advies- en ontwikkeltrajecten standaard voorzien van:

 • Een traject en programma's op maat en voorzien van gevalideerd (online) instrumentarium 
 • Uitvoering door een ervaren en gecertificeerd adviseur of psycholoog
 • Een stimulerende combinatie van individueel onderzoek (test en assessment) en coaching.
 • 24/7 toegang tot ons loopbaanportaal Pyxida en bijbehorend instrumentarium
 • intensieve contacten met vaste adviseur, zowel fysiek als online
 • Een stevig appel op de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker; samen boeken we de optimale vooruitgang.
 • Heldere rapportages en een gedegen terugkoppeling.

 

Veel voorkomende vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling

 • Als werknemer wil ik een nieuwe stap maken in mijn carrière. Waar liggen mijn mogelijkheden?
 • Hoe kunnen we onze young professionals aan de organisatie binden?
 • Hoe zijn de talenten van medewerkers te vertalen naar een uitdagende loopbaan binnen onze organisatie?
 • Wij denken dat deze medewerker promotie kan maken, maar deze twijfelt zelf. Kunnen jullie met behulp van coaching verder helpen?
 • Kan ik in de toekomst mijn functie nog op een goede manier uitoefenen. Waar moet ik mij op ontwikkelen?

Meer informatie?

Ontwikkeladvies

Misschien neemt de loopbaan van de medewerker een andere wending dan u zich ervan had voorgesteld. Wat kunt u dan doen om dit te beïnvloeden ? Iedereen - van young professional tot doorgewinterde senior - heeft weleens de behoefte om stil te staan bij dergelijke loopbaanvragen. Met een compact coachings-traject en vragenlijsten beschikt de medewerker in korte tijd over neiuwe inzichten om een keuze te maken richting de eigen loopbaan, werkzaamheden en eventuele scholing.

Als het wat u betreft tijd is voor het opmaken van de balans en wellicht verandering, dan is gebruik van een loopbaan- of ontwikkeladvies een goede eerste stap. verder te lezen

Ben je Rijksambtenaar dan kun je gebruik maken van het loopbaanadvies rijksambtenaren via het A+O fonds Rijk. Meer informatie

Loopbaanonderzoek

Daar waar het ontwikkeladvies een korte interventie is om een ontwikkelvraag op te pakken kan het natuurlijk zijn dat er sprake is van een omvangrijkere loopbaanvraag. Wij pakken deze vraag op middels een individueel traject van 6-8 bijeenkomsten met onze loopbaanadviseur inclusief een ruime set testen, vragenlijsten en onderzoek. Een loopbaanonderzoek is met name geschikt voor het (preventief) bepalen van een toekomstige koers, volgende stap in de loopbaan, mogelijke beroepsmatige verandering en omscholing.

Persoonlijke ontwikkeling en coaching

Individuele aandacht voor groei van medewerkers. Gericht op en het ontwikkelen van vaardigheden om de performance te verbeteren of nieuwe uitdagingen in het werk aan te gaan. Dat vraagt om een aanpak waarmee de mederwerker morgen in de praktijk verder kan. Dit is natuurlijk prima te realiseren door het volgen van training en opleiding maar kan ook via coaching in een persoonlijk ontwikkeltraject plaatsvinden.

Dat is ook de manier waarop we coaching en ontwikkeling binnen Thaeles vorm geven. Met de vraag en situatie als uitgangspunten werken we op basis van een reeks consulten samen aan het versterken van houding, aanpassingen in gedrag en het opdoen van nieuwe vaardigheden. Met maar één doel: praktische bagage verzamelen en nieuwe inzichten opdoen om werk nog leuker te maken of beter uit te voeren.

Management development

Het succes van veranderprocessen staat of valt met de kennis, houding en gedrag van uw (middle) management. Met een gecombineerd MD programma van trainingen en individuele coaching brengen de adviseurs van Thaeles uw leidinggevenden verder.

De programma's die wij aanbieden zijn maatwerkprogramma's, gericht op het ontwikkelen van specifieke competenties bij (senior) management, middle management en young potentials. De deelnemers verwerven nieuwe bedrijfskundige ervaring en werken tegelijkertijd aan persoonlijke groei, nieuwe leiderschapsvaardigheden en growth mindset. Input die meteen ingezet kan worden bij de ontwikkeling van uw bedrijf. Het resultaat? Leidinggevenden excelleren (weer) in hun functioneren en laten persoonlijk (authentiek) leiderschap zien.