Arbeidsdeskundig advies en casemanagement

Eerst genezen, dan voorkomen

De formatie vitaal houden is voor veel organisaties een uitdaging; verzuim is voor menige werkgever of leidinggevende een hoofdpijndossier. Een hoog ziekteverzuimpercentage met hoge kosten en planningsproblemen tot gevolg, sancties van het UWV, een leidinggevende die als casemanager de regie niet neemt… Los van het feit dat u vanuit de Wet Verbetering Poortwachter de plicht heeft om te zorgen voor een goede en snelle re-integratie, is het ook in uw eigen belang.

Vaak horen we dat verzuim het gevolg is van pech, maar niets is minder waar. Op verzuim hoger dan 2% (en het terugdringen daarvan) heeft u zelf invloed. Ervaart u de regelgeving en aanpak van verzuim als complex: Thaeles staat voor u klaar met pragmatische oplossingen en specialisten w.o. arbeidsdeskundigen en casemanagers voor het voorkomen en terugdringen van verzuim. 

Meer lezen over de impact van Corona op verzuim? 
Lees dan het artikel 'De impact van Corona op verzuim' in ons nieuwe magazine

Meer informatie?

Arbeidsdeskundig onderzoek en advies

Het aanpakken van verzuim begint bij de wortels. De adviseurs en arbeidsdeskundigen van Thaeles bekijken uw situatie met een frisse, maar kritische blik, doen waar nodig onderzoek (arbeidsdeskundig onderzoek, werkplekonderzoek of een loonwaardemeting) en voorzien u van gedegen adviezen: geen mooie verhaaltjes maar pragmatische ideeën voor veranderingen en concrete interventies.

Ervaring leert dat de oorzaak van verzuim echt niet altijd medisch van aard is. Wellicht is er sprake van een verstoorde relatie, thuis of op de werkvloer? Wordt de combinatie van werk en mantelzorg iemand te veel? Of is de werkplek niet in orde waardoor klachten optreden? Als u als werkgever de oorzaken weet, is de weg open voor duurzame oplossingen.

Casemanagement

Mogelijk ervaart u als ondernemer en werkgever de materie op het gebied van verzuim als complex en heeft u er maar incidenteel mee te maken. Wellicht is het dan handig om gebruik te maken van een gecertificeerde casemanager die ik kan bijstaan met aanpak en borging bij het terugdringen van het verzuim. Onze casemanagers beschikken over ruime ervaring in regelgeving en toepassing van Wet Verbetering Poortwachter, samenspel met bedrijfsarts en een adequaat netwerk om, waar nodig, interventies in te zetten.

Wenst u meer informatie over de inzet van ervaren Register Casemanagers (RSC) in uw organisatie neem dan contact op met Hans Nooijen.

 

Dossieranalyse & Advies

Als u als werkgever niet over de kennis, kunde en/of tijd beschikt om het traject adequaat op te pakken, of wanneer de re-integratie stagneert kan een expert van buiten ingezet worden die u adviseert en helpt om het traject weer op de rit te krijgen. Onze casemanagers zijn expert in verzuim en in staat om, aan de hand van een dossieranalyse, een passend en helder advies te geven over de opties die er zijn m.b.t. de casus en u daarin te begeleiden zolang er sprake is van verzuim.  Onze casemanager:

- Adviseert bij verzuimbegeleiding Wet verbetering Poortwachter
- Is een onafhankelijke procesbegeleider
- Adviseert werkgever en medewerker
- Geeft inzicht in financiële risico’s
- Geeft inzicht en advies op het complexe verzuimcasuïstie

De casemanager werkt samen met uw eigen arbodienstverlener  en is op basis van vraag in te zetten. Er is dus geen abonnement voor nodig!Interesse? Neem contact met ons op voor een passend aanbod.

Leidinggeven aan verzuim

De houding en het gedrag van een casemanager – meestal de directe leidinggevende - is cruciaal voor een snelle terugkeer naar werk en daarmee het terugdringen van verzuim. Daar is iedereen – werkgever en werknemer – bij gebaat. Maar weet hij/zij wat de taken en verantwoordelijkheden zijn? Weet hij wat hij van een zieke medewerker mag verwachten en eisen bijvoorbeeld op het gebied van vervangend werk? Weet hij hoe hij kan sturen op een snelle terugkeer? En – misschien wel het meest belangrijk – gedraagt hij zich ook als casemanager?

Thaeles versterkt daarom leidinggevenden in hun rol als casemanager. We geven hen de kennis WVP mee, maar bovenal de vaardigheden om deze rol succesvol en met respect voor alle betrokken partijen te vervullen.

Van verzuim naar vitaliteit

Iemand die fit is en lekker in zijn vel zit is beter en langer in staat om zijn werk uit te voeren. Misschien denkt u: “Prima, maar dat is toch de verantwoordelijkheid van de medewerker?” Daar zijn we het niet mee eens! Vitaliteit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Immers, vitaliteit van medewerkers dient uw bedrijfsbelang: u heeft minder last van verzuim of arbeidsongeschiktheid.

Thaeles helpt u als werkgever vorm en inhoud te geven aan verzuimpreventie en vitaliteit. Met een advies, implementatie en begeleiding van een passende aanpak. Maar ook met coaching van individuele medewerkers, gericht op persoonlijke vitaliteit.

Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >
John Bottenberg

“Esther heeft me geholpen om door te zetten. Ook als het even tegenzat.”

John Bottenberg

Lees de casus >
Queeny Wong

“Het ontwikkeladvies heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken.”

Queeny Wong

Lees de casus >