“Thaeles levert maatwerk en kijkt heel nadrukkelijk naar wat het individu nodig heeft."

Omroep Brabant

Henk Lemckert - Directeur

Hoe kunnen medewerkers regie houden over hun eigen toekomst? Met die vraag benaderde Omroep Brabant Thaeles. Aanleiding was een afspraak over loopbaancoaching in de CAO, gecombineerd met de kabinetsplannen voor publieke omroepen (lees: bezuinigingen).

Omroep Brabant is de regionale publieke omroep van de provincie Brabant. Er werken zo’n 250 mensen, van wie ongeveer 150 in vaste dienst. De omroep wil Brabanders verbinden met Brabant door een objectieve, betrouwbare en eigentijdse programmering.

“Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers bezig zijn en blijven met de eigen toekomst”, vertelt directeur Henk Lemckert over de keuze van Omroep Brabant om te investeren in medewerkers. “Loopbaancoaching is een uitstekend middel om te kijken of je nog op de juiste plek zit. Het houdt je een spiegel voor en het zet je je serieus aan het denken. En veel mensen vinden het prettig om in een vertrouwelijke setting eens over hun eigen toekomst en ambities te praten.

Het traject van loopbaancoaching voor de medewerkers van Omroep Brabant begon met een aantal analyses en online testen die zicht geven op drijfveren en energiebalans,. Maar ook werkbeleving, motivatie, persoonlijkheid en beroepenoriëntatie. Na de tests volgden persoonlijke gesprekken waarin de adviseurs van Thaeles verder inzoomden op belangrijke loopbaan- en levensvragen.”   

Een van de deelnemers was redacteur Pètry Gamers, tevens voorzitter van de Ondernemingsraad. “Normaal gesproken doe je zoiets niet snel uit jezelf”, vertelt hij over zijn motivatie om deel te nemen aan het loopbaantraject. “Toen ik het aanbod kreeg, wist ik dan ook niet helemaal wat ik moest verwachten. Nu kan ik het iedereen aanraden.”

Henk Lemckert merkt dat het gros van de deelnemers enthousiast is over het traject. “Het heeft een aantal van hen aan het denken gezet over de eigen toekomst. Dat is winst voor ieder individu.”

Persoonlijke aanpak

Volgens Henk Lemckert schuilt het succes van een loopbaantraject in de persoonlijke aanpak. “Thaeles levert maatwerk en kijkt heel nadrukkelijk naar wat het individu nodig heeft. Daarnaast gaat het om vertrouwelijke gesprekken, waarvan alleen de collega in kwestie beslist of en zo ja met wie hij of zij de uitkomsten wil delen. De correcte manier waarmee Thaeles omgaat met die vertrouwelijkheid is voor ons een belangrijke reden om door te gaan.”

Pètry Gamers voegt daaraan toe: “Ik heb echt het gevoel dat mijn begeleider aandacht heeft voor mij. In onze gesprekken ging het niet alleen over mijn al werknemer, maar ook over mij als persoon. Mede daardoor heb ik het traject als heel prettig ervaren, in alle opzichten.”

 

Andere interessante cases

Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >
John Bottenberg

“Esther heeft me geholpen om door te zetten. Ook als het even tegenzat.”

John Bottenberg

Lees de casus >
Queeny Wong

“Het ontwikkeladvies heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken.”

Queeny Wong

Lees de casus >