Arbeidsdeskundige Diensten

Een helder advies over inzetbaarheid

Als je te maken krijgt met ziekte, ongeval, een arbeidshandicap of een arbeidsconflict is er vaak extra aandacht nodig om de balans tussen de belastbaarheid van de mens en de belasting die werk met zich meebrengt te herstellen. De arbeidsdeskundige wordt ingeschakeld om antwoord te geven op vragen als: wat is er mogelijk vanuit de aanwezige belemmeringen en beperkingen? Hoe groot is het verwerkingsvermogen? Zijn er aanpassingen nodig aan de werkplek of aan taken of functies? Hieronder een greep uit de vraagstukken waar onze arbeidsdeskundigen regelmatig om advies wordt gevraagd: 

Voor werkgevers:

  • Arbeidsdeskundig onderzoek
    Voor de eerstejaarsevaluatie hebben werkgevers vaak behoefte aan breed en onafhankelijk advies over re-integratieroutes. De arbeidsdeskundige belicht elke vorm van actieve re-integratie, van terugkeer in eigen werk tot externe re-integratie (spoor 2). Het advies betrekt de werknemer actief bij de mogelijkheden, zodat werkgever en werknemer samen de routes kunnen uitstippelen.
  • Arbeidsdeskundige advisering
    Elke inzetbaarheidssituatie is uniek en specialistisch HRM beleid is van groot belang. De arbeidsdeskundige fungeert als sparringpartner voor HRM en/of directie om algemeen beleid of individueel advies te verkrijgen.
  • Herbeoordeling WIA
    De arbeidsdeskundige begeleidt werkgevers bij de mogelijkheden tot herbeoordeling van een (voormalig) werknemer in de WIA, met focus op schadelastbeperking en advisering over interventies voor de medewerker.
  • Preventieve advisering Duurzame Inzetbaarheid
  • De arbeidsdeskundige biedt periodiek advies voor zowel werkgever als werknemer over te ondernemen stappen en evaluaties met betrekking tot werk en inkomen.


Voor verzekeraars:

  • Herbeoordeling WIA
    De arbeidsdeskundige begeleidt de mogelijkheden tot herbeoordeling van een verzekerde in de WIA, met focus op schadelastbeperking en advisering over interventies.


Voor gemeenten:

  • Re-integratie advies
    Op basis van medisch of psychologisch advies beschrijft de arbeidsdeskundige de mogelijkheden voor re-integratie en participatie als tegenprestatie voor bijstandsuitkering. Deze adviezen geven we vorm in samenwerking met onze bedrijfsartsen of A&O psychologen.
  • Beoordeling aanvraag studietoeslag
    De arbeidsdeskundige beoordeelt aanvragen voor studietoeslag om te bepalen of de aanvrager voldoet aan de wettelijke vereisten voor toekenning.

 

Wil je meer informatie over wat onze arbeidsdeskundigen voor jou kunnen betekenen? Stuur ons een mailtje, bel ons of vul het onderstaande contactformulier in. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Arbeidsdeskundige Diensten


Kom in contact

Heb je een vraag of wil je graag een specifieke situatie bespreken met een van onze mensen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.