Spoor 2 re-integratie

Als gezondheid een andere weg vraagt

Een Spoor 2 re-integratie kan een complex traject zijn, voor werkgever én werknemer. Goed om te weten dat je in Thaeles een partner vindt die voor allebei paraat staat. Werkgevers bieden wij kennis en ondersteuning bij alles wat er geregeld moet worden en werknemers een traject op maat dat praktisch en toekomstgericht is.

Spoor 2: een heldere koers voor werknemer én werkgever

De kracht van onze Spoor 2-aanpak? Wij hebben aandacht voor iemands verhaal, maar blijven niet achterom kijken. Dit betekent dat we een heldere koers uitzetten naar een terugkeer op de arbeidsmarkt. We vinden het belangrijk om je in beweging te krijgen en te onderzoeken wat wél mogelijk is. Onze trajecten staan daarom in het teken van duurzame keuzes maken, werken aan positieve energie en bouwen aan het zelfvertrouwen om die nieuwe stap te zetten.

Uiteraard hebben we in onze Tweede Spoor-trajecten oog voor de belangen die er voor de werkgever zijn. Zo mag jij erop vertrouwen dat wij tijdens het traject een goed onderbouwd dossier opbouwen. Uiteraard houden we je op hoogte van de stappen die we zetten. Je mag op onze inzet rekenen tot en met de uitspraak van UWV over de WIA-aanvraag.

Zo vergroten we de kans van slagen

Elke kandidaat heeft z’n eigen verhaal. Om de kans op succes zo groot mogelijk te maken, stellen we daarom een maatwerktraject samen. Dit omvat een mix van individuele coaching en begeleiding, training en bemiddeling in vier kenmerkende bouwstenen: 

  • Verwerking, persoonlijk aanbod en loopbaankoers
  • Arbeidsmarktklaar
  • Actief op de arbeidsmarkt
  • Detachering, ander werk en nazorg


Maatwerk in begeleiding is één, maar wat onze trajecten een plus geeft, is ons netwerk in Zuidoost-Nederland. Vrijwilligerswerk, stage of werkervaringsplaats kunnen belangrijk zijn om weer werkritme op te doen, of om te ontdekken wat bij iemand past. Van de bakker op de hoek tot de multinational: we weten waar mogelijkheden liggen en zoeken er actief naar.. 

Wil je meer informatie over onze Spoor 2 trajecten? Stuur ons een mailtje, bel ons of vul het onderstaande contactformulier in. Wij staan klaar om je verder te helpen!

Spoor 2 re-integratie


Werkgever

Als werkgever ben je verplicht om een Spoor 2 re-integratietraject op te starten wanneer een medewerker vanwege beperkingen zijn huidige functie niet meer kan uitvoeren en er intern geen mogelijkheden zijn voor een andere baan. Dit traject heeft tot doel de werknemer te begeleiden naar nieuw en passend werk buiten de eigen organisatie, in overeenstemming met de Wet Verbetering Poortwachter (WVP).

Bij Thaeles staat Spoor 2 re-integratiebegeleiding synoniem aan een intensief traject dat meestal start aan het begin van het tweede ziektejaar. Bij aanvang van het traject is er ruime aandacht voor acceptatieproces van de medewerker en het krijgen van inzicht in de eigen interesses, talenten en drijfveren. De tweede fase van het traject richt zich op actieve bemiddeling bij stage of detacheren, het aanleren of aanscherpen van sollicitatievaardigheden en begeleiding bij het zoeken en vinden van passende vacatures.

De uitvoering van Spoor 2 re-integratie is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als werkgever ontvang je uiteraard periodiek rapportages over de voortgang, zodat je WVP-dossier correct kan worden opgemaakt en een eventuele WIA-aanvraag goed kan worden doorlopen.

Wil je meer weten over hoe Thaeles je kan helpen bij Spoor 2 re-integratie en voldoen aan de WVP-verplichtingen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen.

Werknemer

Wanneer gezondheidsproblemen en beperkingen je beletten om je huidige beroep uit te oefenen en er binnen je huidige werkgever geen andere passende functie beschikbaar is, ben je verplicht om een Spoor 2 re-integratietraject te volgen. Dit traject heeft tot doel jou als werknemer te begeleiden naar nieuw en passend werk buiten de organisatie.

Bij Thaeles hebben we onze eigen Spoor 2 re-integratiebegeleiding ontwikkeld om je maximaal te ondersteunen bij dit proces. Onze aanpak omvat een intensief coachingstraject waarin speciale aandacht is voor het acceptieproces én waarin we tegelijkertijd samen met jou op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. We onderzoeken samen met jou je kwaliteiten, interesses en drijfveren om een plan te ontwikkelen dat leidt naar nieuw en passend werk voor jou. Dit plan kan scholing, stages en detachering omvatten, afhankelijk van wat het beste bij jou past.

Omdat je mogelijk al geruime tijd niet hebt gesolliciteerd, zorgen we ervoor dat je sollicitatiemateriaal, zoals je CV en sollicitatiebrieven, helemaal in orde zijn. We bieden training en coaching om het sollicitatieproces voor jou te vergemakkelijken. Daarnaast helpen we je bij het vinden van passende vacatures en bemiddelen we naar potentiële werkgevers.

Kortom, wij bieden een uitgebreid pakket om jouw Spoor 2 re-integratie op een 'UWV-proof' manier vorm te geven, zodat je het beste uit deze situatie kunt halen.

Wil je meer weten over hoe Thaeles je kan helpen bij Spoor 2 re-integratie? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk adviesgesprek en ontdek hoe wij jou kunnen begeleiden in deze belangrijke fase van je loopbaan.

Kom in contact

Heb je een vraag of wil je graag een specifieke situatie bespreken met een van onze mensen? Vul hieronder je gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact op.