Blog & Nieuws

Blijf op de hoogte!

Arbo

Thaeles Arbo gecertificeerd

Feestelijk nieuws! Thaeles Arbo is officieel gecertificeerd!

Wij zijn blij en trots dat we mogen delen dat Thaeles Arbo na een intensief traject van maanden het officiële certificaat heeft behaald!

Lees meer
Arbo

Waarom preventief coachen zinvol is

Beroepsziekte nr.1, Burn-Out

Burn-out en de mate van klachten tijdens een burn-out, zijn nog nooit zo hoog geweest. Met name jonge werknemers en hoog opgeleiden ervaren een hoge mate van werkdruk, waardoor ze steeds vaker verzuimen. Uit een recent onderzoek van TNO zijn een duidelijke conclusies te lezen.

Lees meer
Arbo

Instrumentele of sociale aanpak bij re-integratie?

Met verzuimende werknemers krijgt elke werkgever wel eens te maken. Momenteel hebben we in de BV Nederland zelfs het hoogste verzuimpercentage sinds jaren!
 

Lees meer
Arbo

Tekort bedrijfsartsen, andere aanpak verzuimspreekuur

Een van de uitdagingen is het blijvende (en toenemende) tekort aan bedrijfsartsen, wat kan leiden tot langere wachttijden voor consulten of opvolggesprekken met zieke medewerkers. Thaeles Arbo heeft daarom, naast eigen bedrijfsartsen, een team van casemanagers taakdelegatie.

Lees meer
Arbo

Voor u gelezen:

De Arbo in Bedrijf Special over thuiswerken.

Thuiswerken werd door de coronaperiode zeer breed gemeengoed. We hebben geleerd dat thuiswerken kan! Nu, 3 jaar later, is er door de Arbeidsinspectie onderzoek gedaan naar thuiswerken vanuit 3 perspectieven: werkgevers, leidinggevende en werknemers.

Door Hugo Keijzer, Register arbeidsdeskundige

Lees meer
Arbo

Lotgenoten gespreksgroep Post Covid: Herkenning, erkenning en een lange adem

Geconfronteerd met de langdurige gevolgen van Covid zoeken de deelnemers aan de lotgenotengroep PostCovid elkaar deze middag weer op.

Sommigen al drie jaar onderweg en door het UWV volledig arbeidsongeschikt beoordeeld. Anderen kunnen heel voorzichtig weer een beetje aan werk denken of zijn juist nog volop zoekend naar herstel. Herstel dat soms erg ver weg lijkt.

Lees meer
Arbo

Arbo: kostenpost of investering?

Investeren in arbo of verzuimbeleid staat bij veel ondernemingen niet op de eerste plaats. Het is immers niet de corebusiness van een organisatie en opbrengsten van dergelijke investeringen zijn lastig meetbaar. Dan maar liever een personeelsfeest, nieuwe laptops of de laatste smartphone voor de medewerkers. Want daar heb je direct plezier van. Medewerkers blij, jij blij. Of toch niet...?

Lees meer
Arbo

Thaeles Arbo

We hebben er hard aan gewerkt en presenteren nu vol trots Thaeles Arbo. In Thaeles Arbo is onze kennis van vitaliteit en verzuim samengebald in een eigen positionering als gecertificeerde arbodienst onder de vertrouwde vlag van Thaeles.  De uitbreiding van onze activiteiten met arbodienstverlening geeft nog meer inhoud aan onze ambitie om organisaties gezond én vitaal te laten werken. 

Lees meer