Blog & Nieuws

Blijf op de hoogte!

Ontwikkeling

“Wat wil je nu écht?"

Ga eens in gesprek met een loopbaancoach.

Wat doe je op het moment dat je vastloopt in je baan, je een carrièreswitch wil maken of je gewoon wilt groeien als professional? We vroegen het aan onze nieuwe collega Roozs Abbas. Zij deelt graag haar persoonlijke verhaal over wat het loopbaantraject haar heeft gebracht.

“Al vrij snel na het behalen van mijn diploma ben ik de arbeidsbemiddeling ingerold. Jarenlang heb ik met plezier mijn weg gevonden tussen de vacatures en kandidaten. Tot het moment...

Lees meer
Ontwikkeling

Week van de werkstress:

Onderhoudstips voor ons brein

Ons belangrijkste instrument om productief, gelukkig en gezond te zijn is ons brein. Het probleem is alleen dat maar weinig mensen rekening houden met de gebruiksaanwijzing ervan.” Onze tip: 2 gratis breinsessies van onze collega’s van BCL Instituut.

Breinsnack: kennismaking met het brein (21 nov 2023)

Lees meer
Ontwikkeling

De wet van Sinterklaas

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Maar ken je de wet van Sinterklaas ook?

Lees meer
Ontwikkeling

Teamontwikkeling NAVCO International BV

De SLIM Subsidie: “Een fantastische kans voor elk bedrijf, mits je ervan overtuigd bent dat mensen je belangrijkste kapitaal zijn en daarin bewust wilt investeren."

Lees meer
Ontwikkeling

De kunst en noodzaak van reflecteren

Reflecteren. Misschien is het wel één van de belangrijkste vaardigheden waarover een leidinggevende, manager of bestuurder anno nu moet beschikken. Zeker in tijden waarin complexe vraagstukken in de eigen branche en maatschappij vragen om een nieuwe manier van werken en samenwerken.

Lees meer
Ontwikkeling

Leeroverzicht

De arbeidsmarkt verandert snel. Er is vraag naar mensen met de juiste kennis en vaardigheden. Het is belangrijk dat werkenden en werkzoekenden zich blijven ontwikkelen. Het nieuwe online platform "Leeroverzicht" biedt een onafhankelijk en zo compleet mogelijk overzicht van meer dan 70.000 beschikbare opleidingen in Nederland. Je vindt er alle soorten opleidingen: van praktijkleren, trainingen en cursussen tot opleidingen met een wettelijk goedgekeurd diploma. Het gaat om reguliere opleidingen die de overheid betaalt, maar ook om opleidingen van commerciële opleidingsbureaus.

Lees meer
Ontwikkeling

Dossier Duurzame Inzetbaarheid: Hype of hard nodig?

Je kunt geen HR-blog of vakblad openslaan of het gaat erover: duurzame inzetbaarheid. Is het echt ‘the next big thing’ in het vak? “Nee en ja”, zegt Carine van Son, senior adviseur bij Thaeles resoluut. “Het is goed dat het thema op de agenda staat bij een toenemend aantal organisaties, en zeker ook bij individuele medewerkers. Maar tegelijkertijd is ’t ook een containerbegrip, waar van alles en nog wat aan opgehangen wordt, waardoor het nodeloos ingewikkeld en complex gemaakt wordt. Duurzame inzetbaarheid is geen rocket science, een pakket aan interventies is het evenmin. Het begint eigenlijk heel simpel met betrokkenheid en in gesprek gaan."

Lees meer