Investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid loont!

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn sleutelwoorden geworden. Dat is ook niet zo gek, het zijn hot topics in HR-land. We moeten met z’n allen langer werken, de bevolking vergrijst, zekerheden vervagen (wie haalt nog een vijfentwintigjarig jubileum?) en technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Vitaliteit klinkt heel ingewikkeld, maar in essentie is het de mate waarin werknemers werk kunnen uitoefenen nu en in de toekomst, in de huidige of een andere functie, binnen of buiten uw organisatie. Dan komt ’t aan op drie componenten: werkgeluk, gezondheid en ontwikkeling.

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn dan ook geen project, een HR-feestje is het evenmin. Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn een verantwoordelijkheid van werkgever èn werknemer. Er is immers een gezamenlijk belang. Daarom vraagt het om een totaaloplossing: een sterke visie, een stevig beleid en een praktische vertaling op onderwerpen als leren & ontwikkelen, gezondheid & vitaliteit, betrokkenheid & werkplezier. Geen dikke plannen, maar concrete en doordachte acties. De adviseurs van Thaeles transformeren vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van mooie slogan naar een toepasbare werkelijkheid. 

Onze aanpak:

  • inzet van ervaren adviseurs
  • gedegen analyse van de huidige en gewenste situatie
  • maatwerkprogramma per organisatie
  • toegespitste interventies gericht op leidinggevenden en medewerkers

Veel voorkomende vragen op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

  • Hoe kan ik handen en voeten geven aan vitaliteit of duurzame inzetbaarheid?
  • Welke rol kunnen leidinggevenden hierbij vervullen.? En hoe zorgen we ervoor dat zij die rol ook nemen?
  • We hebben een grote populatie oudere medewerkers. Hoe zorgen we ervoor dat zij ook de komende jaren nog succesvol, met plezier en vitaal bij ons blijven werken?