Naar Werk UWV-traject

Ben je er klaar voor om na arbeidsongeschiktheid (AG) of ziekte (ZW) weer aan het werk te gaan dan wil je natuurlijk die geschikte baan bemachtigen. Thaeles kan in opdracht van het UWV extra ondersteuning bieden om dat doel te bereiken via een zogeheten “Naar Werk” traject.

Wat is een 'Naar Werk' traject?

Het doel van het Naar werk traject is plaatsing in een passende baan en vervolgens deze werkzaamheden succesvol behouden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat het zetten van concrete stappen moeilijker is als je er even uit bent geweest. In het Naar werk traject kijken we samen naar de mogelijkheden op de arbeidsmarkt en gaan we deze proberen te bereiken. Samen bepalen we welke aanpak en instrumenten we inzetten zodat we er een succesvol traject van kunnen maken.

Daarom bieden wij jou individuele en persoonlijke begeleiding bij het vinden van een nieuwe passende baan. Wanneer reguliere functies niet passend zijn, gaan we op zoek naar een werkgever die openstaat voor het creëren van een passende werkplek.

Stappenplan 'Naar Werk- traject

Ieder mens is anders met zijn eigen persoonlijkheid, kwaliteiten, ervaring, kennis en vaardigheden. Om die achtergrond goed te benutten is maatwerk daarom bij ons het uitgangspunt in de dienstverlening en opbouw van een uniek traject.

Kennismakingsgesprek

We beginnen met een kennismaking zodat we je beter leren kennen. Samen bespreken we wat je kunt en wat je niet kunt, wat je leuk vindt en waar je minder enthousiast van wordt. We maken een bijpassend zoekprofiel dat richting zal geven aan de activiteiten en de stappen die we moeten zetten.

Sollicitatievaardigheden

We starten met een praktische voorbereiding. Uiteraard helpen we je bij het opstellen en vormgeven van je CV, sollicitatiebrief en social media. We leren je om je eigen netwerk in te zetten en je krijgt handige tips waar en hoe je de juiste vacatures kunt vinden. We bieden je waar nodig extra trainingen en helpen je bij de voorbereiding van sollicitatiegesprekken.

Arbeidsmarktbenadering

De passende baan, daar draait het om dus zal veel inspanning gericht zijn om je te begeleiden in het ondernemen van concrete acties (zoals netwerken, oriënterende gesprekken, bedrijfsbezoeken en sollicitaties). Alle gericht op het zoeken naar die nieuwe passende baan. Acties die we overigens ook zelf ondernemen richting onze contacten en bedrijven middels jobhunting en search.

Baan, proefplaatsing en nazorg

Na alle inspanningen en sollicitaties is het natuurlijk mooi als je kunt starten in een nieuwe baan of proefplaatsing. Natuurlijk draait het daar om. Maar omdat n we benieuwd zijn of alles goed gaat lopen en of je op de juiste plek zit. Daarom blijf je ook contact houden met je adviseur. Zo heb je altijd iemand achter de hand voor vragen of nog een stukje begeleiding bij het opstarten.

Kennismaken?

Wil jij ook weer een passende baan verkrijgen of wil je meer informatie over het Naar werk- traject? bel met 077-4650785 of neem contact met ons op via het contactformulier.

Meer informatie?