Coaching en persoonlijke ontwikkeling

Als werkgever heb je natuurlijk een belang om de organisatie zo optimaal mogelijk te laten presteren en het liefst zie je dat medewerkers de eigen rol en verantwoordelijkheid daarin op een goede manier kunnen pakken. Goede aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en het vergroten van vaardigheden is daarbij bijna onontbeerlijk. Dit kan natuurlijk prima via training en scholing maar zeker zo effectief via meer individeuuel uitgelijnde programma's. Onze programma's op het gebied van individuele coaching en persoonlijke ontwikkeling leveren daarop een mooie bijdrage die medewerkers in hun kracht zet en veranderingen in gedrag of houding stimuleert.

Meer informatie?

Persoonlijke ontwikkeling en coaching

Individuele aandacht voor groei van medewerkers. Gericht op en het ontwikkelen van vaardigheden om de performance te verbeteren of nieuwe uitdagingen in het werk aan te gaan. Dat vraagt om een aanpak waarmee de mederwerker morgen in de praktijk verder kan. Dit is natuurlijk prima te realiseren door het volgen van training en opleiding maar kan ook via coaching in een persoonlijk ontwikkeltraject plaatsvinden.

Dat is ook de manier waarop we coaching en ontwikkeling binnen Thaeles vorm geven. Met de vraag en situatie als uitgangspunten werken we op basis van een reeks consulten samen aan het versterken van houding, aanpassingen in gedrag en het opdoen van nieuwe vaardigheden. Met maar één doel: praktische bagage verzamelen en nieuwe inzichten opdoen om werk nog leuker te maken of beter uit te voeren.

Management development

Het succes van veranderprocessen staat of valt met de kennis, houding en gedrag van uw (middle) management. Met een gecombineerd MD programma van trainingen en individuele coaching brengen de adviseurs van Thaeles uw leidinggevenden verder.

De programma's die wij aanbieden zijn maatwerkprogramma's, gericht op het ontwikkelen van specifieke competenties bij (senior) management, middle management en young potentials. De deelnemers verwerven nieuwe bedrijfskundige ervaring en werken tegelijkertijd aan persoonlijke groei, nieuwe leiderschapsvaardigheden en growth mindset. Input die meteen ingezet kan worden bij de ontwikkeling van uw bedrijf. Het resultaat? Leidinggevenden excelleren (weer) in hun functioneren en laten persoonlijk (authentiek) leiderschap zien.  

Peter Meuter

"Weet je niet waar je moet beginnen? Bel Thaeles maar… die helpen je fantastisch.”

Peter Meuter

Lees de casus >
John Bottenberg

“Esther heeft me geholpen om door te zetten. Ook als het even tegenzat.”

John Bottenberg

Lees de casus >
Queeny Wong

“Het ontwikkeladvies heeft mij geholpen om de draad weer op te pakken.”

Queeny Wong

Lees de casus >