Loopbaanadvies Rijksambtenaren

Eigen regie op uw loopbaan

Wellicht bent u op dit ogenblik prima tevreden met uw werk en de omgeving waarin zich dat afspeelt. Maar ook voor u geldt dat de veranderingen op het werk niet stil staan. Kunt u het huidige werk tot de nieuwe AOW-leeftijd volhouden? Bestaat uw werk dan nog wel? Zou u misschien niet iets heel anders willen doen? Wat zijn dan de mogelijkheden? Neemt uw loopbaan de start die u zich er in uw studie van had voorgesteld? En wat kunt u doen om dat te beïnvloeden? Of u nu een young professional of een doorgewinterde senior bent: vragen die u zichzelf ongetwijfeld zult stellen als u een moment stil staat bij uw loopbaan tot nu toe en nadenkt hoe uw werk er over een aantal jaren uit kan zien.

Het loopbaanadvies helpt u antwoorden op deze vragen te krijgen. Elke rijksambtenaar die 3 jaar of langer werkzaam is bij het Rijk heeft de mogelijkheid om eenmaal in de 5 jaar een vertrouwelijke loopbaanscan te doen met behulp van een loopbaanprofessional die CMI-gecertificeerd is. Via https://www.loopbaanadvies.aofondsrijk.nl/ kunt u toetsen of u in aanmerking komt voor de regeling.

De regeling betreft een subsidie van € 1.500,= exclusief btw. Een loopbaanadvies bij een CMI-loopbaanprofessional bij Thaeles levert inzicht op in uw drijfveren, talenten, interesses en uw competenties. De uitkomst is een advies over de kansen en mogelijkheden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Daarnaast krijgt u adviezen over hoe u uzelf optimaal inzetbaar kunt houden. Ook krijgt u 6 maanden toegang tot Pyxida. Dit is onze eigen loopbaanportal waarbij u 24/7 de beschikking hebt tot tal van instrumenten, tips en informatie om verder aan de slag te gaan met de eventuele volgende stap in uw loopbaan.

Onze begeleiding: waarmee helpen we u?

Inhoudelijk is onze dienstverlening vooral heel praktisch, concreet en gericht op het beoogde eindresultaat: uw eigen loopbaanadvies. Om dit te realiseren doorlopen we een aantal fases.

Fase 1: Oriëntatie en kennismaking
In deze fase maakt u kennis met de loopbaanadviseur van Thaeles die u gedurende het traject terzijde zal staan. Samen met uw adviseur formuleert u uw vraagstelling. Via email krijgt toegang tot een aantal vragenlijsten die inzicht geven in uw persoonlijkheid in relatie tot werk en waarin uw interesses voor diverse werkzaamheden gemeten worden in relatie tot uw competenties. Ook zal er een drijfverentest worden afgenomen.

Fase 2: Analyse en begeleiding
Met in het achterhoofd uw loopbaanvraag heeft u samen met uw adviseur de uitkomsten van de vragenlijsten en de drijfveren doorgenomen. In de begeleidingsfase worden deze uitgebreid met u besproken en vindt er verdieping plaats op (aanvullende) functies, taken, verantwoordelijkheden en mogelijkheden. Verder wordt er gekeken naar passende werkomgevingen en organisaties (zowel intern als extern) en de stappen die u kunt zetten om deze te bereiken.

Fase 3: Afronding
In de laatste afspraak komt u terug bij uw adviseur om uw loopbaanadvies definitief te maken en het traject verder formeel af te ronden.

Eindresultaat: uw loopbaanaadvies
U heeft uw eigen loopbaanvraag helder en een goed beeld gekregen van uzelf, uw drijfveren uw interesses en mogelijkheden op de arbeidsmarkt van nu.

En nu verder
Een advies met betrekking tot uw loopbaan is wat het traject u moet opleveren. Wij denken echter dat het echte werk daar pas voor u begint. Daarom geven wij u de mogelijkheid om, geheel gratis, gedurende zes maanden van onze loopbaanportaal Pyxida gebruik te blijven maken. Hiermee krijgt u, op basis van uw eigen profiel, toegang tot de meest uitgebreide beroepen en opleidingendatabase in Nederland. Bovendien kunt u gedurende die periode gebruik maken alle andere mogelijkheden van Pyxida waarmee u 24 uur per dag, 7 dagen per week handige tips, achtergrondinformatie en (beeld)materiaal met betrekking tot de koersbepaling, beroepen, actuele vacatures, sollicitatievaardigheden, etc. kunt vinden.

Uw deelname is in vertrouwde handen

Het loopbaanadvies is een actief proces; een samenspel van u en ons. U heeft de regie, het gaat tenslotte om uw toekomst. U kunt daarbij rekenen op een maximale ondersteuning en inzet van ons. Het traject speelt zich af in een veilige omgeving, wat besproken wordt blijft tussen u en de loopbaanadviseur. Uw werkgever wordt op geen enkel moment geïnformeerd over uw deelname en de resultaten van het loopbaanadvies, u bepaalt zelf of u de resultaten met uw werkgever wilt bepreken of niet.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie vragen hebben of een afspraak willen maken, aarzel dan niet om met ons contact op te nemen.

Rob Hüskens Rob Hüskens
Lees meer over Rob >
Hélène van Boxmeer Hélène van Boxmeer
Lees meer over Hélène >
Carine van Son Carine van Son
Lees meer over Carine >

Aanmelden

Naam*:

Woonplaats*:

E-mailadres*:

Telefoon*:

Bericht: